tirsdag den 20. december 2011

Chokolade cookies, glutenfrie


(ca 16 stk)
100 g mørk chokolade
125 g smør

175 g rørsukker eller farin
2 tsk vanillesukker
1 æg
150 g gf mel Schär C
½ tsk xanthan gummi
½ tsk bagepulver
50 blandede grofthakkede nødder (peanuts, valnødder, hasselnødder)

Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad ved svag varme.
Rør smør og sukker blødt.
Rør vanille samt æg i dejen og rør dernæst mel og bagepulver i.
Tilsæt smeltet chokolade og nøddeblandingen og rør dejen godt sammen.
Sæt dejen med to skeer som kugler med god afstand på en bageplade, de flyder en del ud.
Bag kagerne ved 160 grader i ca 15 min og afkøl på en bagerist.

Kilde: Dr. Oetkers juleopskriftsamling nr. 6

4 kommentarer:

  1. Hvor køber man det der gummi?

    SvarSlet
  2. Hej Linda.
    Det kan du købe hos www.rikana-sundkost.dk, eller på engelske hjemmesider. Jeg har selv købt det i USA, så hvis du kommer der forbi, er det også en mulighed ;)
    Mvh
    Doris

    SvarSlet
  3. Hej Doris
    Det er bare en fantastisk opskrift. Uhmmm!! De er bare såååå gode. Hele familien har kastet sig over dem. ;O)

    SvarSlet
  4. Kan man mon bruge den gule husk, i stedet for gummi? ☺

    SvarSlet