torsdag den 15. december 2011

Kanelbrød, glutenfrit


Lækkert brød som passer god som et sødt indslag til søndags brunchen, eller til eftermiddagskaffen.

100 g margarine
3½ dl. vand
3/4 pk. gær
1 æg
½ dl sukker
2 tsk. kardemomme
500 g glutenfri mel (Finax rød eller blå og orange blandet)
1 spsk. Fiber husk
1 tsk. salt

Fyld:
2 spsk. margarine
2 spsk. sukker
2 tsk. kanel

Smelt margarinen og hæld vandet i.
Udrør gær og fiberhusk, og lad blandingen tykne.
Tilsæt æg, sukker, salt og kardemomme og rør det sammen.
Bland melet i dejen og ælt den grundigt, 5-10 min i røremaskine.
Dejen hæver tildækket et lunt sted i 30 min, mens fyldet røres sammen.
Fordel 2/3 af dejen i en smurt brødform.
Fyldet fordeles på dejen i formen, kør herefter rundt i dejen med en gaffel i cirkelbevægelser nedefra og op, så fyldet ligger som baner inde i brødet, og det sidste dej lægges på som låg.
Brødet hæver yderligere 30 min. Pensles med mælk.
Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 min.
Smager rigtig godt lunt, eller på brødristeren dagen efter, med smør på.

Tip
Til dem med en sød tand, smager det rigtig godt hvis man kommer en dobbelt portion fyld i, med så må den nok nærmest kaldes kanelkage i stedet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar