søndag den 18. december 2011

Chokolade cupcakes med marshmallowfyld, glutenfrie


Super lækre cupcakes, svampede og tætte i konsistensen, lige som en god cupcake skal være. Med en fyldig smag af chokolade og en lille sød overraskelse i midten. I den originale opskrift er fyldet lavet med marshmallow fluff, som er mere flydende, men som jeg ikke har kunnet finde herhjemme, så jeg brugte marshmallows i stedet. Det var lidt bøvlet at arbejde med, men besværet værd. Kagerne ville dog også fint kunne spises uden fyldet. Helt klart en opskrift jeg også vil bruge i andre sammenhænge. 

Ca. 12 stk
130 g lyst glutenfrit mel
65 g kakao
¼ tsk xanthangum eller 5 g Fiber Husk
¾ tsk natron
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
1½ tsk vanille extrakt
2½ dl kærnemælk
150 g sukker
75 g rapsolie

Fyld
6 spsk blødt smør
55 g flormelis
¾ tsk vanille ekstrakt
en knsp salt
13 marshmallows

ELLER

3 spsk blødt smør
40 g flormelis
3/4 tsk vanille ekstrakt
en knsp salt
1½ dl marshmallowfluff

Frosting
3 spsk smør
125 g mørke chokoladeknapper
1 spsk sirup
¼ tsk vanille ekstrakt

Tænd ovnen på 180 grader. Bland alle de tørre ingredienser, på nær sukker, i en skål, og stil den til side. Bland kærnemælk, rapsolie, vanille og sukker i en røreskål, og rør det god i ca 1 minut, til sukkeret er opløst. Skru ned for hastigheden og tilsæt melblandingen ad 3 gange, sørg for at melet er rørt ud mellem hver gang. Rør det til en jævn, blank masse. Fyld dejen i papirforme, fyld kun 2/3 op. Bag kagerne i ca 15 min, til dejen ikke hænger i hvis du stikker en kødnål i midten.

Fyld med marshmallows: hæld alle ingredienserne i en skål, og smelt det sammen i microovnen. Når blandingen er kølet så meget af at du ikke brænder fingrene, fyldes det i en sprøjtepose med en lang spids tylle, eller en tylle med et ikke for stort hul, som du kan få fyldet ind i midten af kagen med.

Fyld med marshmallowfluff: pisk smør og flormelis godt sammen til det er blødt og cremet. Tilsæt vanille og salt. Tilsæt marshmallowfluff og pisk igen godt til det er en cremet masse. Stilles på køl i 30 min før det skal bruges. Kom fyldet i en sprøjtepose med en lang spids tylle, eller en tylle med et ikke for stort hul.

Når kagerne er nogenlunde afkølede, stikkes tyllen ned i midten af kagen, så du kan trykke fyldet ud inden i. Tryk forsigtigt til kagen giver sig lidt i toppen, eller fyldet kommer ud for oven.
Hvis du har problemer med denne metode, kan du lave et hul til fyldet med skaftet på en teske, ved at stikke den ned i muffins og køre forsigtigt rundt indvendig så du skaber en lomme, men pas på ikke at lave udgangshullet for stort. Fyld alle kager på denne måde. Gem resten af fyldet til at pynte med.

Frosting: bland alle ingredienser i en skål, og smelt det over vandbad. Lad frostingen afkøle, så den ikke er så flydende. Dyp oversiden af kagerne i frostingen, lad dem dryppe lidt af, og vend dem så, og stil dem til side, til frostingen er stivnet. Eller smør frostingen på med en kniv eller lignende. Pynt herefter med resten af fyldet. Hvis det er blevet for stift, kan det blødgøres et par sekunder i microovnen.


Kommentarer:

Pia Stenström sagde ...
Har nu testat dessa (med soyayoghurt istället för filmjölk:-)!) De blev SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ goda och perfekta i konsistens! Hade inte 65g kakao, så jag tog det jag hade (24g), fyllde upp med Semper mix upp till 65g och hade istället i chokladknappar (sådana som ska vara i frostingen). Blev spuerbra!
Tac för detta recept som jag fick via Facebook (Celiakiförbundets sida).

Doris sagde ...

Hej Pia
Hvor er jeg glad for at det lykkedes så godt! Og ja, de er bare super gode :)
Venlig hilsen
Doris

Tine sagde ...

Hej Doris. Blot til info... Efter at ha' googlet lidt, fandt jeg et forum, hvor en havde købt marshmallow fluff i Poetzcht ved grænsen... Fandt også en dansk hjemmeside, hvor det ku købes...

Doris sagde ...

Hej Tine. Tak for info, har faktisk også selv lige fundet det hos Citti i tyskland, så nu skal den oprindelige opskrift på fyldet afprøves:)Har også lavet dem uden fyld et par gange, de er bare så lækre og svampede:)
Mvh Doris

Tine sagde ...

Har haft en ude af fryseren, og den var lige så god efter optøning... Tror det er dem jeg laver fremover til datterens fryser i fritteren, for syntes alm. muffins er for kedelige. Tak for en vidunderlig side!!!

7 kommentarer:

 1. Hej Tine.
  Tak for rosen:)Ja det er tit et problem med glutenfrit bagværk, at det bliver tørt når det har været i fryseren, og kun er værd at spise hvis det er blevet varmet eller har været på brødristeren. Men disse holder sig lækkert svampede. Kærnemælk og yoghurt giver faktisk altid dejligt svampede kager - bare et lille tip;)
  Godt nytår
  Doris

  SvarSlet
 2. Hej Doris
  Supeg gode muffins. Jeg kunne godt tænke mig opskriften på fyldet med fluffy da jeg har indkøbt dette. Håber på dit svar.

  Mvh. Winnie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Winnie
   Så er opskriften redigeret så du kan lave fyldet med fluffy, god fornøjelse :)
   Mvh Doris

   Slet
  2. Så er de bagt, og hold da op de er gode :-).

   Har også bagt hindbær muffins med hvid chokolade fra siden Sarahs kager, de kan også anbefales :-)

   Mvh

   Winnie

   Slet
 3. Har lige bagt dem og wauw hvor er de fantastiske :)

  Mange hilsner
  Karina

  SvarSlet
 4. Hvilken mel brugte du? (Mærke)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa.
   Det er forskelligt, derfor har jeg heller ikke skrevet noget mærke i opskriften, men jeg bruger en af de finmixe jeg nu lige har, Finax rød eller blå, Semper finmix, MixWell basismel eller Schär C de virker alle lige godt :)
   Mvh Doris

   Slet