300 g blå Finax
150 g smør el. margarine
250 g sukker
1 æg
1 tsk af hver: st. nelliker
st. kardemomme
st. ingefær
½ tsk natron
2 tsk. hjortetakssalt
12 g gær
Dag 1:
1 spsk. af sukkeret udrøres med gæren i en lille skål. Det stuevarme fedtstof og melet hakkes sammen og nulres fint, derefter tilsættes natron, hjortetakssalt, krydderier samt sukkeret. Hæld gæropløsningen i, og dejen samles med æggene. Lad dejen hvile til næste dag i køleskabet.
Dag 2:
Tril dejen til fingertykke pølser (ca. 1½ cm. i diameter) i pladens længde, og placer dem med ca. 10 cm’s afstand (de løber meget ud) på bageplade med bagepapir. Bag på nederste ribbe i en 200 grader varm ovn, indtil pølserne er helt flade og jævnt lysebrune. Pladen tages ud af ovnen, og stængerne skæres straks herefter i skrå snitter, i ca. 3 cm. brede på tværs, inden massen stivner. Lægges på bagerist til de er helt afkølede.
Kagerne bliver utroligt sprøde og lækre. Flere uden cøliaki, har bedt om opskriften, efter at have smagt dem, og har så forsøgt at bage dem med hvedemel, men de bliver slet ikke så gode, så for en gangs skyld er det os cøliakere der har fordelen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar