søndag den 18. december 2011

Stenalder brød, gluten-/laktosefrit

Mosters detox, glutenfrit brød uden mel
(har lige omdøbt brødet, da det jo idag går under en anden betegnelse)Brødet er ikke et rugbrød, da der ikke er rugmel i, men det kan sagtens bruges som ”rugbrød” med pålæg til.
Det holder sig rigtig godt og smager også godt ristet. Skær det evt. i skiver og frys det ned og tag kun de skiver op du skal bruge den samme dag. Brødet ændrer sig ikke af a blive frosset. Hvis du vil spare på kalorierne kan du sagtens udelade olien, jeg har ikke olie i brødet på billedet, og der er jo rigeligt med fedt i alle kernerne og nødderne i brødet.

Ingredienser
150 g mandler
150 g græskarkerner
100 g sesamfrø
100 g hørfrø
100 g solsikkefrø
1 dl olie
2 tsk salt
5 stk æg

1. Tænd ovnen på 160 grader.
2. Hak mandlerne groft.
3. Hæld dem i en skål sammen med de øvrige frø og kerner.
4. Rør olie og salt i.
5. Pisk æggene i, et ad gangen.
6. Hæld dejen i en smurt rugbrødsform og bag brødet i en time og ti minutter.

Søndags-BT 40/2010

7 kommentarer:

 1. super fedt! Lige sådanne en opskrift jeg ledte efter. Jeg skal begynde på fodmap diæt fra imorgen af og jeg manglede virkelig en erstatning til mit rugbrød jeg plejer at spise til frokost ;-) Jeg vil helt sikkert prøve at bage det på søndag. Mmmm glæder mig :-)
  MANGE TAK!

  Mvh Sofia

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sofia
   Dejligt at du kunne bruge opskriften. Det er jo lidt sjovt med den her opskrift, efter du havde skrevet til mig, kom jeg stil at kigge lidt nærmere på opskriften, og det er jo faktisk fuldstændig det brød som nu går under betegnelsen Stenalderbrød som er så meget oppe i tiden, så måske man skulle omdøbe opskriften ;)Hvis du vil spare lidt på kalorierne kan du sagtens udelade olien i opskriften, har lige bagt det kun med æg og det bliver super godt.
   Mvh Doris

   Slet
 2. Hej Doris, vil rigtig gerne prøve at lave dette brød men er allergisk overfor mandler, er der eventuelt noget andet man kan komme i brødet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa
   Det kan du sagtens, du kan bare skifte dem ud med f.eks. hasselnødder og valnødder, tag halvt af hver. Hvis du altså kan tåle dem :) god fornøjelse med det, det smager rigtig godt:)
   Mvh Doris

   Slet
 3. Rigtig lækkert og mega nemt at lave.. Og så falder det ikke fra hinanden, sm så meget andet glutenfri brød.. Er helt vild med det.. Her hjemme er det min 7 årige søn, der ikke må få gluten, og han syntes der er mange frø i brødet.. :) har du prøvet at skiftet nogle af "frøene" ud med ris mel, eller måske havregryn eller boghvedegryn og så måske lidt bagepulver i...
  VH Mette

  SvarSlet
 4. Det skal lige tilføjes min søn er en rigtig "rugbrøds dreng" så det har været svært at finde noget tilsvarende som jeg har evner til at bage, og som minder om rugbrød... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette. Nej der har jeg ikke prøvet, men du eventuelt prøve denne opskrifte i stedet http://glutenfriefristelser.blogspot.dk/2013/03/grov-la-rugbrd-uden-mel.html Brødet er lige så nemt at lave som stenalderbrødet, og jeg er faktisk mere vild med det, netop fordi der ikke er så mange kerner i og man har ikke æggesmagen, som jeg ind imellem kan blive træt af ved stenalderbrødet. Af ander nemme løsninger er der f.eks. Finax færdige brødblanding i den brune karton - Fiberbrødmix, som mange er vilde med, den kan du bl.a. købe i Rema 1000eller Bilka. Et andet nemt og meget lækkert brød kan du lave af MixWells Fuldkorns brød blanding, den har jeg altid på lager til når det skal være lidt nemt, det er bestemt min favorit når det gælder færdig blandinger til "rugbrød".
   De bedste hilsner
   Doris

   Slet