søndag den 18. december 2011

Blåbærmuffins med blåbærskum, glutenfrie




Fidusen er her at optø blåbærrene, til de bliver helt bløde, så de kan farve dejen blå, så vær opmærksom på at du har den slags bær, som er blå indeni, for at få den fulde effekt.
Ca 18 stk
375 g lyst glutenfrit mel
3 tsk bagepulver
½ tsk salt
125 g smør, stuetemperatur
200 g sukker
2 æg
2½ dl sødmælk eller fløde 9%
135 g blåbær til mos (hvis du bruger frosne så tø dem op først)
1 spsk vand
90 g hele blåbær, frosne eller friske

Blåbærskum
2½ dl piskefløde
50 g sukker
45 g moste blåbær
18 hele blåbær til pynt

Tænd ovnen på 180 grader. Bland mel, salt og bagepulver og stil det til side. Rør smør og sukker sammen i køkkenmaskinens store skål, til det er lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt efter hvert af dem. Tilsæt skiftevis de tørre ingredienser og mælk eller fløde. Mos 135 g blåbær med en gaffel og 1 spsk vand. Tag 45 g fra til flødeskummet, og kom resten i dejen. Bland grundigt, til dejen er blå. Vend de 90 g hele blåbær i med let hånd. Fyld papirformene ca 2/3 op med dej, og bag dem i 20-25 minutter, eller til dejen ikke hænger i, hvis du stikker en kødnål i midten. Tag dem ud, og stil dem til afkøling.
Blåbærskum: pisk fløden til den begynder at danne bløde toppe. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt under konstant piskning. Tilsæt de knuste blåbær, og pisk, til flødeskummet er stift.
Pynt dine kager med flødeskummet, og sæt til sidst et helt bær på toppen.
Disse kager skal pyntes lige før servering.

Opskriften er fra: Fantastiske kager af Jacqueline Bellefontaine og Gail Wagman


Ingen kommentarer:

Send en kommentar