Ups jeg kom til at tage en bid |
Jeg kan se at der er mange som efterspørger denne opskrift - og, ja - svigermors æbleskiver er også fantastisk gode, så jeg er i gavehumør idag, og derfor får I alligevel opskriften som nu ellers er at finde i vores jule bog
Jeg fandt dette link på hvordan man laver perfekt runde æbleskiver, det vil jeg anbefale dig at se inden du går i gang, så du har alt klar inden du skal til at bage æbleskiverne.
50 g gær
Jeg fandt dette link på hvordan man laver perfekt runde æbleskiver, det vil jeg anbefale dig at se inden du går i gang, så du har alt klar inden du skal til at bage æbleskiverne.
50 g gær
6 dl lunken mælk
6 æg
3 spsk.sukker
1 tsk.salt
3 tsk.vanillesukker
revet skal af 1 økologisk citron
350 g glutenfri mel (Schär mix B)
100 g margarine
Udrør gæren i den lunkne mælk. Del æggene. Bland mel, sukker, salt og vanille og pisk godt med æggeblommerne. Riv citronskal i, og pisk tilsidst mælkeblandingen i og pisk grundigt, så alle klumper er væk.
Stil dejen til hævning, tildækket, et lunt sted i ½ time.
Efter hævning piskes æggehviderne stive, og vendes forsigtigt i sammen med den smeltede, afkølede margarine.
Pensl æbleskivepanden med oliemargarine og bag æbleskiverne på den varme pande.
Tips: I sønderjylland tilsætter mange en tsk. sveskemos, det smager fantastisk godt. Serveres så med flormelis til.
Sveskemos:
200 g svesker
2½ dl vand
saft fra ½ citron
2 spsk sukker
Udblød sveskerne i vand i et par timer. Kog dem i udblødningsvandet med citronsaft ved svag varme i ca. ½ time. Tilsæt sukkeret og kog dem endnu et par min. Mos sveskerne med kogelagen i en foodprocesser eller blender til den fin ensartet mos
Kommentarer:
Matilde sagde ...
Super god opskrift! Jeg har bagt 200 idag, og de blev spist med fryd af alle!
Matilde sagde ...
Hej Matilde
SvarSletJa de smager fuldstændig som "almindelige" æbleskiver:)Herhjemme forsvinder de også som dug for solen, når de bliver bagt:D
Godt nytår
Doris
Hej Doris
SvarSletHvilken Schär mel er det du bruger i denne opskrift?
Hilsen Hanne
Hej Hanne
SletJeg beklager meget, men kan ikke huske det, men vil næsten tro det er den til brød.
Mvh Doris
Tror du de fungerer lige så godt med den røde Finax?
SvarSletJa, jeg spørg om det samme eller orange finax???
SletHejsa. Ja jeg tror sagtens man kan bruge rød Finax, Semper mix eller fin mix og orange Finax, men med orange Finax skal du reducere mængden lidt, da der er fiber husk i den vil man altid skulle bruge en mindre mængde end af de andre typer jeg har nævnt, uanset hvilken opskrift vi snakker om ☺ Mvh Doris
SletHej Doris..
SvarSletTror du man kan bruge kærnemælk? Har lige bagt dem og de blev rigtig flotte, men savner kærnemælksmagen.
Hej Christina
SletDet tror jeg ikke umiddelbart at du kan, normalt når men bager dem med kærnemælk bruger man natron som hævemiddel. Men jeg har et link her på en opskrift som er med kærnemælk http://glutenfritunivers.blogspot.dk/2012/12/bleskiver-med-krnemlk-og-kardemomme.html#!/2012/12/bleskiver-med-krnemlk-og-kardemomme.html
Mvh Doris
Vi er bare så glade for denne opskrift hos os. Vi tilsætter bare et helt finthakket æble også og det bliver super. Citronen undlader vi så, den smag kan Elly-Marie ikke lide. Men vil alle nyder hjemmelavede æbleskiver.
SvarSletHej Else Marie
SletHvor er det dejligt at høre, og tusind tak for dit tip med de revne æbler, det lyder bestemt også lækkert:)
God jul til dig og din familie.
Mvh Doris
Hejsa,
SvarSletHvor mange bliver der ud af opskriften?
Mvh Randi
Hej Randi. Uha det har jeg godt nok aldrig talt, men der bliver altså temmelig mange. Mvh Doris
SvarSletEr helt ny ud i det glutenfrie, da sønnike på 6 år netop har fået "diagnosen". Så måske et dumt spg - kan disse fryses? I mit hoved ville det være nemmere hen over julen, at der altid er lidt til ham i fryseren. Mvh Michela
SvarSletHejsa. Det kan man sagtens, jeg gør det selv hvert år så jeg har hen over hele julen, så ingen problem ☺ Mvh Doris
Slet