søndag den 18. december 2011

Boller med bagepulver, glutenfrie

Bagekursus d. 08.10.11.

Bollerne blev lidt blege, men smagen var rigtig god. Forlæng evt bagetiden lidt, eller brug dem som ”bake off” direkte fra fryseren.

Ingredienser
450 g glutenfri mel, groft
10 g Fiber Husk
1 tsk salt, groft
4 tsk bagepulver / natron
100 g smør, koldt
5 dl mælk
1 spsk sirup

1. Læg bagepapir på en bageplade, eller smør pladen med smør.
2. Bland mel, Fiber Husk, salt og bagepulver i en skål.
3. Smuldr nu smørret i melet til dejen er ensartet.
4. Brug en grydeske og rør mælk og sirup i dejen.
5. Hæld lidt mel på bordpladen og tag dejen op.
6. Ælt dejen og del den i 18 dele.
7. Form dem til runde boller og læg dem på pladen.
8. Bag bollerne midt i ovnen i 10 minutter ved 250 graders varme.

Økonoma Hanne Jensen

2 kommentarer:

  1. hvad kunne groft glutenfrit mel være?

    SvarSlet
  2. Hej Tina
    På kurset tror jeg de blev bagt med orange Finax. Men man kan sagtens skifte 100-150 g af melet ud med fuldkornsrismel, teffmel eller boghvedemel, eller hvad du nu har. Et andet tip kunne være at skifte omkring 75 g ud med kikærtemel eller sojamel, så får du et højere protein og fiberindhold. Eller tilsætte lidt kerner.
    Håber det kunne hjælpe dig videre :)
    Mvh Doris

    SvarSlet