søndag den 18. december 2011

Wraps, glutenfrie

Fra bagekurset d. 8. okt. 2011


Lækre wraps, både i smag og konsistens, de minder rigtig meget om rigtige tortillas. Dejen var lidt bøvlet at arbejde med, jeg rullede dem ud med en kagerulle, med rigeligt mel.

Ingredienser

275 g glutenfri mel, Finax orange
1 tsk salt
10 g Fiber Husk
3½ dl mælk, eller vand
2 spsk olie, koldpresset

1. Udrør fiber Husk i væsken, og lad den trække 5 min.
2. Bland mel og salt i en anden skål og lav et hul i midten.
3. Hæld væsken i hullet og saml dejen ved at trække melet ind i
væsken.
4. Ælt dejen glat og smidig og lad den hvile tildækket i 15 minutter.
5. Del dejen i 8 stykker, form dem til boller og lad dem hvile
tildækket i 15 minutter.
6. Rul dem til tynde cirkler, ca. 20 cm. i diameter, og bag dem på
en tør stegepande 1 - 2 minutter på hver side.
7. Læg brødene oven på hinanden, efterhånden som de bliver
bagt, for at bevare den bløde skorpe.
8. Opbevar de bløde brød i en frysepose.

Juster varmen, så bagetiden passer. Hvis de bløde brød bages for
hurtigt, vil de være rå i midten, mens for lang bagetid vil gøre dem tørre.

Af økonoma Hanne Jensen

6 kommentarer:

  1. Hvornår tilsætter du FiberHusk?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa.
      Jeg har nu indsat det som punkt 1 i opskriften, tak fordi du gjorde opmærksom på det :)
      Venlig hilsen
      Doris

      Slet
    2. Tak Doris:-)
      Jeg føler mig endnu ikke så sikker på det her glutenfrie, at jeg bare prøver mig frem.
      Glæder mig til at prøve.
      Venlig hilsen Lisbeth

      Slet
    3. Hej Lisbeth

      Du skal endelig ikke holde dig tilbage med at spørge hvis der er noget du er i tvivl om, jeg hjælper gerne :)

      Mvh
      Doris

      Slet
  2. Hej Doris :-)
    Kan de fryses?

    mvh Helle

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Helle
      Det tror jeg bestemt. Efter min erfaring er der næsten ikke noget som ikke kan fryses. Det meste bliver som friskbagt efter en kort tur i microovnen og hvis det skal være sprødt så en tur på brødristeren bagefter. Jeg fryser næsten alt ned og tør det op som ovennævnt.
      Mvh
      Doris

      Slet