lørdag den 14. januar 2012

Kanelsnegle, glutenfrie


2,5 dl vand
2 dl letmælk
1 spsk fiber HUSK


2 æg
45 g sukker
500 g fint glutenfrit mel (f.eks. Finax rød og orange blandet)
100 g majsstivelse (Maizena)
130 g margarine
30 g gær
2 tsk kardemomme
½ tsk salt

Remonce

150 g blødt smør
100 g revet marcipan
150 g brun farin
2 spsk kanel

Dejen røres på maskine. Vand og mælk lunes til det er håndvarmt og hældes i røreskålen. Gæren smuldres i og fiber Husk tilsættes blandingen, som røres i 5 minutter til fiber Husken gelerer. Melsorterne, blød margarine, sukker, æggene og krydderier tilsættes. Røres i 15 minutter. Hæver tildækket i 30 minutter et lunt sted.

Hænderne smøres ind i olie inden dejen håndteres. Dejen slås sammen med knyttet hånd i røreskålen. Smør lidt olie ud på bordet, til at rulle dejen ud på(jeg synes det virker bedre end mel til udrulning) Tag dejen ud på bordet, del den i to, og rul hver del ud for sig. Rul det tyndt, og til en aflang firkant. Bland remoncen, og fordel den på de to dejflader. Rul dejen sammen til en pølse og del dem i 3-4 cm skiver. Sneglene stilles med lille afstand i en bradepande beklædt med bagepapir, eller hver for sig i muffinforme. Hæver lunt, tildækket med let fugtigt klæde til dobbelt størrelse. Pensles med mælk eller vand. Bages ved 250 grader i 12-15 minutter.

Pyntes med hvid eller chokolade glasur.

Spises straks, eller fryses ned. Smager som nybagte, hvis de får et lille minut i microovnen når de tages ud af fryseren.

6 kommentarer:

  1. De lyder rigtig spændende, men hvad er formålet med at blande lunt vand og koldt mælk, inden gæret smuldres i.

    Hilsen Judy

    SvarSlet
  2. Hej Judy.
    Ja det er da et godt spørgsmål, det giver ikke rigtig nogen mening :) Det er nu rettet, tak fordi du gjorde opmærksom på det:)
    Venlig hilsen
    Doris

    SvarSlet
  3. Min kæreste er vant til at spise en wienerbrøds snegl hver fredag med kollegaerne. Han har selv foreslået at jeg kan prøve at bage kanelsnegle, og det har jeg tænkt mig. Men så er spørgsmålet, for at de er mest lækre til ham fredag morgen på jobbet, skal jeg så tage dem op om morgen og give ham den frosne med?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Charlotte
      Beklager mit sene svar - har været i usa i 4 uger ;)
      Det er altid lidt svært med glutenfri gærdej, det er super godt den dag det er bagt, men dagen efter eller hvis det har været frosset er det tørt og kedeligt, med mindre det bliver varmet eller ristet. Der er to råd jeg vil give dig, det første er, hvis du bager disse vil jeg anbefale dig at give ham dem frosne med og når han skal spise dem at han giver dem nogle sekunder i en microovn så de er lune, hvis altså der er en i hans kantine. Ellers vil jeg anbefale dig at bage denne opskrift til ham i stedet: http://glutenfriefristelser.blogspot.dk/2012/10/kanelsnegle-kage-glutenfrie.html
      Den smager helt fantastisk, og fordelen er at den godt kan spises uden at blive lunet da det ikke er gærdej med sandkagedej i stedet :)
      Håber det lykkes så han stadig kan nyde sin fredagssnegl - kanelsnegle har altid været min helt store svaghed, og jeg synes kanelsneglekagen er et rigtig godt alternativ til wienerbrødssneglen når vi nu ikke længere må spise dem.
      De bedste hilsner
      Doris

      Slet
  4. Hej
    Jeg har lige prøvet og lave disse. Men med Semper fin mix.
    Min dej bliver meget fedtet og blød og svær at arbejde med, selvom jeg tilsætter mere mel. Er det meningen dejen skal være sådan?
    De smager fint, selvo de bliver bløde af og stå.

    SvarSlet
    Svar
    1. Denne dej er ekstrem blød og jeg er imponeret over at dem der har lavet opskriften kan bruge samme dej fra hvederne til kanelsnegle med dejens konsistens..

      Ikke en jeg tør prøve som snegle

      Slet