En meget dekorativ kage, der er bedst i jordbærsæsonen. Uden for sæsonen kan den tilbededes med frosne bær.
Bund:
1 æg
1 æggehvide
75 g sukker
30 g lys sirup
35 g mel
2 tsk bagepulver
50 g marcipan
50 g æblemos
Kagecreme:
1 æg
½ tsk vanillesukker
1 spsk sukker
½ spsk majsstivelse
1 dl skummetmælk
25 g revet marcipan
Pynt:
50 g chokolade
300-400 g jordbær
200 g ribsgele
Bund:
Æggeblommen piskes sammen med sukker og sirup. Marcipanen rives groft og tilsættes sammen med æblemosen. Mel og bagepulver blandes og tilsættes.
Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i.
Bunden bages i en smurt springform (ca. 22 cm.) i ca. 20 min. ved 200 grader.
Chokoladen smeltes i en lille skål over vandbad.
Når bunden er afkølet, pensles den med den smeltede chokolade.
Creme:
Alle ingredienser til cremen piskes godt sammen i en gryde.
Cremen varmes op – må ikke koge. Når den begynder at blive tyk, tages den af varmen.
Når chokoladen er stivnet og cremen afkølet – smøres cremen på bunden.
Kagen pyntes med jordbærrene. Ribsgeleen varmes op i en gryde – når den er flydende, fordeles den over tærten.
Fedtenergiprocent ca 24 %
Kilde: Fromme fristelser af Annette Søby og Lene Larsen
Fantastisk tærte ;)
SvarSletJeg er blevet kendt i familien som "hende der laver den bedste jordbærtærte i verden" - ingen anede den var GF før jeg sagde det!
SvarSletHvilken slags mel skal der bruges? for at den er helt glutenfri
SvarSlet