lørdag den 14. januar 2012

Uskyldig chokolade/banantærte, glutenfri


Denne tærte er næsten fri for alt, den er glutenfri, mælkefri, sukkerfri, med lavt fedt indhold og højt proteinindhold, og så er den bare lækker og nem at lave.


Bund
3 3/4 dl mandel mel (fintblendede mandler)
5 store eller 8 små dadler
knsp salt
3 spsk kokosolie

Fyld
5 små, modne bananer
5 store eller 8 små dadler
2½ dl light, usødet kokosmælk
45 g kakao
2 tsk flydende vanilje, eller korn fra en hel vaniljestang

Pynt
ca 1 dl mandelflager
ca 60 g mørke chokoladespåner


Bund
Skær dadlerne i mindre stykker. Hæld alle ingredienserne i en foodprocessor, og kør til det er en sammenhængende masse. Smør en tærteform (ca. 24 cm) og pres dejen ud heri. Bag bunden ved 180 grader i 12-15 min. eller til bunden er gylden. Lad bunden køle helt af inden fyldet lægges i.

Fyld
Bræk bananerne i mindre stykker. Skær dadlerne i minde stykker. Hæld alle ingredienserne i en foodprocessor, og kør det til en jævn creme. Hæld fyldet i den afkølede tærtebund, dæk den med køkkenfilm og stil den i fryseren i mindst 4 timer. Kan også laves nogle dage i forvejen.

Ved servering:
Tag tærten ud af fryseren og lad den stå ved stuetemperatur i ca ½ time. Drys med mandelflager og chokolade spåner.Kilde: http://simplygluten-free.com/

2 kommentarer:

 1. Har nu afprøvet denne skønne kage hele 2 gange! og den er bare skøn... dog vælger jeg at varme fyldet op og komme husblas i, da den i sommerheden nemt "smelter" og så bliver det noget værre griseri...
  Men thumbs up! den er skøøøøøno!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mia
   Super god ide, tak for tippet ;)
   Mvh Doris

   Slet