Denne tærte er næsten fri for alt, den er glutenfri, mælkefri, sukkerfri, med lavt fedt indhold og højt proteinindhold, og så er den bare lækker og nem at lave.
Bund
3 3/4 dl mandel mel (fintblendede mandler)
5 store eller 8 små dadler
knsp salt
3 spsk kokosolie
Fyld
5 små, modne bananer
5 store eller 8 små dadler
2½ dl light, usødet kokosmælk
45 g kakao
2 tsk flydende vanilje, eller korn fra en hel vaniljestang
Pynt
ca 1 dl mandelflager
ca 60 g mørke chokoladespåner
Bund
Skær dadlerne i mindre stykker. Hæld alle ingredienserne i en foodprocessor, og kør til det er en sammenhængende masse. Smør en tærteform (ca. 24 cm) og pres dejen ud heri. Bag bunden ved 180 grader i 12-15 min. eller til bunden er gylden. Lad bunden køle helt af inden fyldet lægges i.
Fyld
Bræk bananerne i mindre stykker. Skær dadlerne i minde stykker. Hæld alle ingredienserne i en foodprocessor, og kør det til en jævn creme. Hæld fyldet i den afkølede tærtebund, dæk den med køkkenfilm og stil den i fryseren i mindst 4 timer. Kan også laves nogle dage i forvejen.
Ved servering:
Tag tærten ud af fryseren og lad den stå ved stuetemperatur i ca ½ time. Drys med mandelflager og chokolade spåner.
Kilde: http://simplygluten-free.com/
Kilde: http://simplygluten-free.com/
Har nu afprøvet denne skønne kage hele 2 gange! og den er bare skøn... dog vælger jeg at varme fyldet op og komme husblas i, da den i sommerheden nemt "smelter" og så bliver det noget værre griseri...
SvarSletMen thumbs up! den er skøøøøøno!
Hej Mia
SletSuper god ide, tak for tippet ;)
Mvh Doris