Jeg har ikke fået pitabrød i 20 år, da jeg ikke har kunnet finde nogle som jeg kunne lide, eller som var til at åbne uden de gik i stykker, da de nærmest var som brædder. Disse er bare såååå lækre, betydeligt bedre end glutenholdige. Der står godt nok, mel fra Doves farm i opskriften, men jeg bagte dem med orange Finax, og det blev bare godt.
Ingredienser
5 dl lunkent vand
1 tsk eddike
1 tsk sukker /eller honning
1 brev tørgær
10 g Fiber husk
40 g soyamel, ristet
1 tsk salt
80 g rismel Doves Farm
260 g hvidt mel Doves farm
1. Bland det hele, enten i røremaskine eller i en skål.
2. Hæver tildækket i 15 minutter.
3. Fugt hænderne, dejen klistrer lidt.
4. Formes til flade brød.
5. Hæver tildækket i 15 minutter.
6. Bages på bunden i ovn i 15 minutter ved 250ºC.
7. Afkøles på rist.
8. Skær toppen af.
9. Lav en lomme med en kniv.
Udarbejdet af
Økonoma Hanne Jensen.
Køkkenassistent Charlotte Rasmussen
Hvor køber du ristet soyamel? Synes ikke jeg kan finde det nogen steder, og nøj hvor jeg savner pitabrød! :)
SvarSlet- Mange tak for en fantastisk blog!
Hej Anne.
SvarSletTusind tak, det glæder mig at høre:) Det er bare soyamel som jeg rister lidt på panden, føjer lige en kommentar til opskriften omkring det, har du ikke soyamel, kan du sagtens erstatte det med Finax, tror mest det er for at give lidt smag:)
Venlig hilsen
Doris
Hej Doris,
SvarSletHar du prövet at bruge lidt majsmel i stedet for soyamel? Skal teste at bage dine pitabröd idag og har ingen soyamel men vil jo gerne have lidt smag i.
Mange hilsner fra Lene
Hej Lene
SletNej det har jeg ikke prøvet, men jeg har bagt dem hvor jeg kun brugte den orange Finax, og det var rigtig fint, og næsten ingen forskel i smagen. Men tror sagtens at du kan bruge majsmel, det er jo kun en meget lille mængde. God fornøjelse ;)
Mvh Doris
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletHvor mange brød bliver der ca af sådan en potion?
SvarSletVh anja
Hej Anja
SvarSletNu er det ved at være et godt stykke tid siden jeg sidst har bagt efter lige netop denne opskrift, men mener at der blev omkring 6-8 stk. selvfølgelig alt efter hvor store man laver dem :)
Mvh Doris
Alm. ovn eller varnluft?
SvarSletKan man ikke bruge alm frisk gær ?
SvarSletDet er virkelig mærkeligt. Jeg har lavet den her opskrift rigtig mange gange, og de er altid blevet lækre og helt ligesom pitabrød skal være. Nu har jeg så lavet tre(!!) mislykkes forsøg. Jeg har brugt den røde Finax. Kan det være det? Kan ikke huske hvad jeg plejede. Det er længe siden...
SvarSletMen det er i hvert fald rigtig ærgerligt..