lørdag den 14. januar 2012

Amerikanske pandekager, glutenfrie


125 g Finax orange
1 knsp salt
2 tsk bagepulver
2 spsk sukker
1 stort æg
2 dl mælk
Olivenolie til bagning

Sigt melet med salt, bagepulver og sukker. Lav en fordybning i midten, tilsæt æg og det halve af mælken og pisk ( men ikke for længe), til du har en glat, cremet dej. Rør resten af mælken i. Varm olie på en pande ved middel varme og hæld det overflødige væk. Hæld dejen i en kande. Hæld så meget dej på panden, at du får en pandekage med en diameter på ca 12 cm, og bag den ca 1½ min, til der stiger bobler, der brister, op til overfladen, og pandekagen næsten er stivnet og brun i bunden. Vend den med en spatel og bag den hurtigt færdig på den anden side. Læg dem på en tallerken, som du lægger på en gryde med simrende vand, så de holder sig varme, mens du bager resten. Pensl panden med olie, mellem hver ny gang dej. Hvis din pande er stor kan du have 3-4 stk på panden ad gangen.
Server pandekagerne varme med ahornsirup og friske blåbær eller hindbær.

Kilde Allergi Kogebogen af Alice Sherwood

7 kommentarer:

 1. Hej Doris.
  Hvilken fantastisk hjemmeside du har dig her. Nu har jeg haft cøliaki i snart 2 år, og har været så irriteret over alle de ting jeg ikke længere kunne få, og syntes det var vildt bøvlet at skulle bage. Men dine opskrifte ser bare vildt nemme og overskuelige ud, så der er hverfald en del af dem jeg skal have afprøvet :)

  Jeg tænkte på, med de her pandekager, ville man kunne bruge denne opskrift, hvis man bare vil have helt almindelige pandekager? Ved ikke helt om der normalt er forskel på amerikanske pandekager, og så almindelige.
  For hvis der er noget jeg savner at få, så er det godt nok pandekager! :)

  Mvh. Britta :)

  SvarSlet
 2. Hej Britta.
  Tak skal du have:) Jeg plejer at bruge pandekage opskriften fra bogen "God mad let at lave" når jeg laver pandekager. Almindelige pandekager er normalt uden baepulver. Jeg lægger opskriften ind i morgen, så kan du se den.
  Mvh Doris

  SvarSlet
 3. Hej Britta.
  Du må meget undskylde at jeg ikke har fået lagt opskriften ind, men har simpelthen ikke haft tid. Her får du lige en opskrift jeg plejer at bruge som passer til en lille blender jeg har: 2 æg, 2 dl mælk, 2 tsk sukker, ½ tsk salt, 1½ dl mel( jeg bruger mest den orange Finax da den er naturligt glutenfri, men du kan også sagtens bruge andre slags)
  Mvh Doris

  SvarSlet
 4. Kan de laves dagen i forvejen og lunes i ovnen til brunch

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Barbara. Det kan de sagtens, jeg har dem ofte selv i fryseren...de er gode at have på lager hvis man lige bliver lidt lækkersulten ;)
   Mvh Doris

   Slet
 5. hvordan varmer du dem bedst direkte fra fryseren? :-)

  SvarSlet