søndag den 1. januar 2012

Æblekage med smulderdej (supergod), glutenfri


Lige nu bugner vores æbletræer af de lækreste æbler, så her er en af de kager vi spiser jævnligt på denne årstid.


ca. 5 æbler
ca. 3 spsk sukker
ca. 2 spsk kanel

Mængden af æbler kommer sig ikke så nøje, jeg fylder bare fadet op, og mængden af sukker og kanel varierer jeg efter om det er sure eller søde æbler. Æblerne falder meget sammen når de er bagt.

smulderdej:

150 g smør/oliemargarine (halvt og halvt blandet)
2 dl sukker
2 dl glutenfrit mel
4 dl rent havregryn

Fyld et ovnfast fad op med skrællede æbler i tynde både, drys med sukker og kanel. Smelt smørret og bland med oliemargarine, bland resten af ing. i og smulder over æblerne. Bag ved 180 grader i ca 30 min. eller til overfladen er gylden.

Server med græsk yoghurt eller creme fraiche. Mums!!!!

Udgivet i september 2011, redigeret december 2012.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar