mandag den 30. januar 2012

Kvarktærte med citron og mandler, glutenfri


I dag syntes jeg det var på tide at denne kvarktærte skulle genopstå i en glutenfri udgave. Jeg har ofte fået den inden jeg fik cøliaki, så det er efterhånden mange år siden. Den er dejlig frisk og let. Der er ikke overvældende meget sukker i, og fedtmængden har jeg reduceret til det halve. Det er en ældre opskrift, og sjovt nok er der i gamle opskrifter altid en frygtelig masse margarine i, hvilket som regel slet ikke er nødvendigt, så nu er opskriften lidt mere "lovlig".


Dej:
60 g creme fraisch 9%
60 g oliemargarine
250 g mel
½ tsk bagepulver
80 g sukker
1 æg
1 spsk vand

Fyld:
50 g margarine
5 spsk sukker
1 tsk vanilje
350 g kvark 1%
3 æg
50 g smuttede, grofthakkede mandler
skal af 1 øko citron

Hæld mel, bagepulver og margarine i en røreskål, eller foodprocessor og rør det til en grynes masse. Tilsæt resten af ingredienserne og sammel dejen. Pak dejklumpen ind i køkkenfilm, og lad den hvile ½ time i køleskabet.
Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommer, kvark, margarine, sukker, vanilje, citronskal og mandler sammen.
Tænd ovnen på 180 grader, varmluft. Læg bagepapir i bunden af en springform (22-25 cm) smør siderne godt med margarine. Rul dejen ud i en rundkreds så stor, at den kan gå godt op ad siderne på formen. Rul den løst om kagerullen og løft den hurtigt over i formen og bred den ud og pres den på plads.
Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i kvarkblandingen. Hæld fyldet i formen, og skær kanten på dejen pænt af ca 1 cm over fyldet. Bag tærten i ca 40 min, hvis den begynder at blive mørk, dækkes den med folie resten af tiden.
Lad tærten køle helt af inden serveringen.


1 kommentar:

  1. Hvordan kan denne kage være glutenfri, når der er hvedemel i?

    SvarSlet