tirsdag den 20. september 2011

Himmelske glutenfrie scones
Ca. 10 stk.
340 g glutenfri mel (Finax orange)
10 g Fiber Husk eller 2 tsk xanthan gum
1 tsk salt
4 spsk sukker
115 g koldt smør
2 æg
1½ dl mælk
2 tsk bagepulver
reven skal fra en hel citron
15 hakkede dadler

Tænd ovnen på 200 grader. Pisk æg, mælk og Fiber Husk sammen i en skål og lad det hvile et par minutter. Sigt de tørre ingredienser sammen i en anden skål. Smuldr smørret i melet til det ligner revet ost. Bland citronskal og dadler i melet så dadelstykkerne ikke hænger sammen. Lav en fordybning i melet og rør gradvist mælkeblandingen(gem en lille slat til at pensle med inden de bages) i til det er en jævn dej. Lad dejen hvile nogle minutter til den har sat sig. Brug en ske, og fugt hænderne med vand når du former sconsene. Sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl med mælke resten og bag dem øverst i ovnen i ca 15 min til de er  gyldne.

Er stadig ”himmelske” efter de har været på frost.

13 kommentarer:

 1. uhm de er gode, jeg har lige bagt dem, det tager jo ingen tid og så smager de rigtigt nok himmelske :)

  vh Ghita

  SvarSlet
 2. Hej Ghita
  Dejligt at du synes om dem - de er svære at modstå:D
  Godt nytår
  Doris

  SvarSlet
 3. Hej :)

  Kan man putte chokolade i?

  Er en sukkergris, he he :)

  SvarSlet
 4. Det tror jeg sagtens man kan, men ville nok droppe citronskallen så eller evt erstatte den med appelsinskal :) vh Ghita

  SvarSlet
 5. Hej Doris. Tak for i går - igen :o)
  Var der chokolade i dem der blev bagt i går?
  Tine

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tine
   Selv tak :) Nej der var dadler og citronskal i - lige som i opskriften. Desværre var de faldet lidt sammen, ved ikke om det skyldes den mælkefri margarine - så hvis du har mod på det, er opskriften bestemt værd at prøve.
   Venlig hilsen
   Doris

   Slet
  2. Har lige bagt dem, dog med chokolade i stedet for dadler. Min datter skulle bruge dem i skolen i morgen, hvor de andre skal bage scones. De er bare helt mislykkede, de er tørre og smager rigtig meget af fiber husk. Går I præcis efter opskriften i forhold til melmængde og fiberhusk?
   Hanne

   Slet
  3. Hej HanneZ
   Tror måske det kan være fiberhusk som nogen gange driller lidt, har selv oplevet det med en anden opskrift, som jeg har bagt flere gange men som pludselig falder helt anderledes ud. Så prøv at brug guargum eller xanthan gum i stedet. Jeg vil også gå ind og ændre denne opskrift, så fiberhusk bliver slettet. Men en ting man skal bemærke ved scones er, at de absolut er bedst når de er friskbagte, de bliver meget tørre når de bare har stået en halv dag. Man kan redde dem ved at give dem nogle sekunder i microovnen så de igen er varme og så en tur på brødristeren så de bliver sprøde, men kolde er de ikke særligt gode. Men sådan er det også med almindelige scones af hvedemel. Jeg har haft disse i fryseren også og det kan man godt, men de kræver bare en tur i micro og rister.
   De bedste hilsner
   Doris

   Slet
 6. Der var udsolgt af dadler, så jeg puttede figne i. Mums de er gode ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nina, altid godt med nye ideer :)
   Mvh Doris

   Slet
 7. Mmm, de smager vildt godt. Også med mørk chokolade go citron i :) Mvh. Marisa

  SvarSlet
  Svar
  1. Marisa
   Tak for din søde kommentar og det gode tip :)
   Mvh Doris

   Slet
 8. Super skøn blog. Tak

  Når i skriver i nogen af opskrifterne, at de kan kommes i fryseren, og evt bruges som afbag, hvad gør i så. Bager bollerne 80 % og så bager dem i x tid ved x grader eller ?

  Rikke

  SvarSlet