torsdag den 22. september 2011

Knasende god glutenfri müsli/müsli brud


Nedenstående opskrift er kun til inspiration. Der er jo et hav af andre muligheder for sammensætning, alt efter smag. Jeg plejer bare at blande det i jeg nu lige har, nogle
eksempler kan være: hørfrø, solsikkefrø, hirseflager, boghvedeflager, tørrede trandbær, og andre slags tørret frugt, kokosflager, sesamfrø, bananchips. Prøv også at krydre med kanel eller vanilje, det giver en rigtig god smag. Bland med honning ca. svarende til en fjerdedel af vægten.

250 g rent havregryn
100 g hasselnødder
100 g grofthakkede usmuttede mandler
100 g rosiner
50 g kokosmel
50 g græskarkerner
170 g acacie honning

Bland havregryn, nødder, mandler, rosiner, kokosmel og græskarkerner med honning og hæld det i et ildfast fad. Det bliver bedst, hvis du ælter blandingen godt sammen med honningen. Rist blandingen i en forvarmet ovn ved 170 grader i ca. 25 min. Vend müslien et par gange under ristningen, så det hele bliver gyldent. Lad müslien afkøle og gem den i et tætsluttende glas.

Tip:
Prøv også at give dine børn et müslibrud med i madpakken, som det hyggelige indslag, i sund-slik-afdelingen. Tag en smule af müsliblandingen til side til formålet og bland lidt ekstra honning i den. Bred blandingen godt ud på pladen, så honningen kan trænge jævnt ned i den og karamelisere. Herefter kan du nemt brække nogle tilpas store brud af. Opbevars i lufttætte glas, så kan de holde en ti dages tid. 
 
 
Kilde: Krudtugler og kanelsnegle af Sif Orellana

3 kommentarer:

 1. Det ser lækkert ud, men der er jo gluten i havregryn???

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan købe glutenfri havregryn. Det er godt nok ikke alle der kan tåle dem, men mange kan.

   Slet
  2. Hej
   Ja der findes glutenfrit havregryn både som grovvalset fra Semper og Provena, og som finvalset fra Aurion. Glutenfri havre er et rigtig godt produkt til glutenfri bagning, man kan også blende glutenfri havregryn og bruge det som mel, eller man kan købe nogle af Provenas skønne melblandinger eller havremel. Provena har en helt fantastisk blanding til boller og brød som du finder under dette link http://www.allergikost.com/shop/sitemap.asp?PM=26-PID-ALMEL1563 og havremel under dette http://www.allergikost.com/shop/sitemap.asp?PM=26-PID-ALMEL1543.
   Mvh Doris

   Slet