tirsdag den 27. september 2011

Chokoladeboller, glutenfrie

En lille lækkerbisken til børn og barnlige sjæle

(ca 20 stk)
50 g gær
8 dl vand
4 spsk. olie
3 tsk salt
2 spsk FiberHusk
4 spsk sirup
440 g Finax orange og rød blandet
160 g havregryn
100 solsikkekerner
125 g mørk chokolade hakket i store stykker

Opløs gæren i vandet, Rør FiberHusk i, og lad blandingen trække i 10 min.
Tilsæt resten af ingredienserne undtagen chokoladen og ælt i røremaskine i ca. 5 min. Tilsæt herefter chokoladen, og rør kort.
Lad dejen hvile tildækket i skålen i 10 min.
Tag olie på hænderne, og form bollerne.
Sæt bollerne på pladen, dæk med bagepapir eller et stykke film.
Lad efterhæve ca. 40 min. i ovnen, med kun lyset tændt.
Pensl med æg.
Bag midt i ovnen ved 225 grader i ca 12-15-min.

6 kommentarer:

 1. Finax gul og orange er det, det samme? Jeg er ny til det her og jeg synes ikke at jeg kan finde både gul, orange og rød. Jeg kan finde 4 slags (rød, blå, grøn og gul/orange)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karina
   Jo det er det samme, det er vist en tanketorsk at jeg har skrevet gul, det vil jeg straks rette til orange. Beklager fejlen :)
   Venlig hilsen
   Doris

   Slet
 2. Hej Igen
  Tak for dit hurtige svar jeg vil kaste mig ud i forsøget på af finde noget spiseligt brød til den stakkels mand som har fået vendt livet på hovedet. Det er ikke let at finde brød som lever op til standarden når man har levet "forholdsvist" normalt de første 60 år af sit liv og nu skal til at vende sig til den glutenfri verden.
  Tak for en fin og informations rig blog den var lige det vi manglede.
  Venlig hilsen
  Karina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karina.
   Dejligt at i kan bruge min blog :) Nej det kan være meget svært at vænne sig til den glutenfrie smag. Det er lige netop det jeg prøver at undgå i mine opskrifter, jeg prøver at få tingene så tæt på de glutenholdige som det overhovedet er muligt. Jeg vil anbefale dig et par af mine opskrifter som mit smagspanel, som ikke skal levet glutenfrit, er meget begejstrede for. Det er: Hveder, Grovboller, Langtidshævede havreboller, og så kommer der snart en som hedder, En slags birkes, som jeg absolut vil anbefale dig at prøve de er helt fantastiske :)
   Venlig hilsen
   Doris

   Slet
  2. Hej igen Karina
   Nu ved jeg jo ikke hvor i bor, men jeg holder bagekursus d. 3. marts, hvis i har lyst, er der jo her rig mulighed for din mand til at smage noget forskelligt. Kurset afholdes på Nybøl skole, ved Sønderborg. Se også opslaget her på bloggen :)
   Venligst
   Doris

   Slet
 3. Hej.
  Jeg har glutenalergi, og har hidtil købt det brød jeg skal bruge, men syntes at det er lidt kedeligt, desværre er det sådant at det bedste brød skal man hente i Tyskland, eller bestille det på nettet men stadig i Tyskland. Jeg har prøvet at bage dine glutenfri chokoladeboller, det var ligesom det ikke lykkedes, selvom jeg fulgte opskriften nøjagtig, jeg brugte frisk gær men de hævede ikke, og da jeg satte dem på plade kunne de ikke holde formen, jeg brugte den mængde mel som jeg skulle ( måske jeg skulle have brugt noget mere mel så dejen var blevet mere stiv ).
  Jeg har ikke mistet modet så jeg prøver igen, måske du kan give mig et råd ?

  Venligst
  Svend Åge Carlsen ( 69 år )
  svaage66@gmail.com

  SvarSlet