tirsdag den 27. september 2011

Nem glutenfri æblekage

Billed følger senere

Her er en god opskrift hvor man kan bruge noget af det mislykkede hvide brød som man uvilkårligt vil få.

4 skiver glutenfrit franskbrød
6-8 æbler
2 æg
4 spsk sukkker
2 dl fløde (eller mælk)

Drys:
5-7 spsk sukker
1½ spsk kanel
100 g hakkede hasselnødder

100 g smør
+ smør til formen

Skær franskbrød i små terninger. Befri æblerne for kernehus og skær dem i klodser. Læg æblerne og franskbrødsterninger i en skål. Pisk æg, sukker og fløde og hæld det over. Vend rundt, så frugt og brød dækkes. Hæld dejen i et smurt , ildfast fad og drys med kanel, sukker og hakkede hasselnødder. Fordel smørret i klumper ovenpå og bag æblekagen ved 175 grader i ca 30 minutter.
Serveres lun med iskold flødeskum eller cremefraiche.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar