onsdag den 6. november 2013

Ostekage

Fra Sønderjysk kaffebord d. 27.11.13



Bund:
200 melmix
1 tsk. bagepulver
75 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
100 g blødt smør

Fyld:
4 hårdt piskede æggehvider
4 æggeblommer
150 g sukker
750 g kvark 0,5 %
1 tsk. vaniljesukker
1 pk. citronaroma eller modsvarende mængde revet citronskal
2,5 dl mælk
60 g majsstivelse eller kartoffelmel

Bund:
Melmix og bagepulver blandes i en mellemstor skål.
De øvrige ingredienser tilsættes og det hele æltes grundigt igennem med elpisker (brug dejkrogene).
Dejen fordeles på bunden og siden af bageformen.

Lag:
Æggeblommerne piskes med elpisker (brug piskeris) sammen med sukker, kvark, citronskal, vaniljesukker og mælk i en stor skål til en slet dej.
Majsstivelse blandes i.
Til sidst vendes de hårdt piskede æggehvider forsigtigt i massen.
Fordel massen oven på bunden.
Bages i godt 1 time ved ca. 170 grader (Lav ”stikprøven” og lad den hellere bage 10 min. for lang tid end for kort tid.
Kagen kan med fordel bages 1-2 dage inden den skal bruges.

Jeg har desværre ikke fået oplyst hvor opskriften stammer fra. Så til dig der havde opskriften med: Send mig gerne lige en besked med hvor opskriften stammer fra, så jeg kan undgå at krænke nogens ophavsret!!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar