Fra Sønderjysk kaffebord d. 27.11.13 |
Bund:
200
melmix
1 tsk.
bagepulver
75 g
sukker
1 tsk.
vaniljesukker
1 æg
100 g
blødt smør
Fyld:
4 hårdt
piskede æggehvider
4
æggeblommer
150 g
sukker
750 g
kvark 0,5 %
1 tsk.
vaniljesukker
1 pk.
citronaroma eller modsvarende mængde revet citronskal
2,5 dl
mælk
60 g
majsstivelse eller kartoffelmel
Bund:
Melmix og
bagepulver blandes i en mellemstor skål.
De øvrige
ingredienser tilsættes og det hele æltes grundigt igennem med elpisker (brug
dejkrogene).
Dejen
fordeles på bunden og siden af bageformen.
Lag:
Æggeblommerne
piskes med elpisker (brug piskeris) sammen med sukker, kvark, citronskal,
vaniljesukker og mælk i en stor skål til en slet dej.
Majsstivelse
blandes i.
Til sidst
vendes de hårdt piskede æggehvider forsigtigt i massen.
Fordel massen
oven på bunden.
Bages i
godt 1 time ved ca. 170 grader (Lav ”stikprøven” og lad den hellere bage 10
min. for lang tid end for kort tid.
Kagen kan
med fordel bages 1-2 dage inden den skal bruges.
Jeg har
desværre ikke fået oplyst hvor opskriften stammer fra. Så til dig der havde
opskriften med: Send mig gerne lige en besked med hvor opskriften stammer fra,
så jeg kan undgå at krænke nogens ophavsret!!!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar