![]() |
Foto Kvivkly |
Så blev
det endelig tid til at vores første opskrift bliver offentliggjort på Kvicklys
juleblog og i Kvicklys reklameblad for næste uge. Det har været rigtig spændende at være
med i denne udfordring, og for os er det kæmpe stort at vores lille blog er blevet
inviteret med i dette projekt. Vi er i alt 6 bloggere som har deltaget, og det
har været rigtig spændendende også at følge hvad de andre har lavet.
Overskriften
på udfordringen er – Julemad og
ansvarlighed. Dette skal ses i relation til Stop Spild Af Mad, som helt
klart også er en af vores store prioriteter på bloggen, i aller højeste grad af
hensyn til miljøet, men også ud fra at de glutenfrie produkter bare er
ufatteligt dyre i Danmark (1 kg glutenfri melmix ligger i prislejet 30,- til 75,-
kr.) så intet bør gå til spilde.
Vi havde selvfølgelig også en lille bagtanke om at vi via denne udfordring kunne være med til at sætte lidt mere fokus på udvalget af glutenfrie varer i de danske supermarkeder og vise at glutenfri mad altså ikke behøver at være kedeligt.
Vi havde selvfølgelig også en lille bagtanke om at vi via denne udfordring kunne være med til at sætte lidt mere fokus på udvalget af glutenfrie varer i de danske supermarkeder og vise at glutenfri mad altså ikke behøver at være kedeligt.
Udfordringen
til opskriften i uge 48 er
Der
er rester tilbage fra ænderne som blev serveret i går. Giv dit bud på en
opskrift til lækker restemad.
Det får
du vores bud på her:
Vi har vist alle stået og kigget ind i køleskabt
dagen efter vi har spist en dejlig andesteg, og tænkt ”hvad stiller vi op med
resterne af anden” der er ikke nok til hele familien og der er alligevel for
meget til at man vil smide det ud. Vi har fundet en lækker og smagfuld løsning,
som selv børnene syntes er lækker, den smager af jul, og hele huset dufter af
skønne julekrydderier under tilberedningen. Det er en fyldig suppe med en
dejlig rund smag af kanel, stjerneanis og appelsin. Suppen er flot anrettet i
glutenfri brød skåle.
Grøntsagssuppe
med and og brød skål
(4-6 pers)
350 g gulerødder
300 g persillerødder
100 g savoykål
100 g dadler (kan undlades)
Skallen fra en ½ appelsin
1 liter andefond
3 tsk. salt
1 tsk. peber
Ca. 450 g anderest
2 hele kanelstænger
2 hele stjerneanis
1 spsk. olie
Mørk maizena jævner
Sådan gør du:
Skræl og rens gulerødder og persillerødder og
skær dem ud i tynde aflange strimler (julienne)
Skyld og snit savoykål fint
Skær dadler i tynde skiver
Kom hele kanelstænger og stjerneanis i en
kogepose
Skær andekødet ud i tern eller strimler
Kom olien i en gryde og svits gulerødder og
persillerødder i ca. 10 minutter
Tilsæt savoykål, kogeposen og appelsinskal
Kom andefond i og lad det koge i 15 minutter
Kom andekødet i og tilsæt maizenajævner
Smag til med salt og peber
Glutenfri
brød-skåle
4 ½ dl varm vand (40 ̊)
1 pk. tørgær
1 spsk. fiber HUSK
1 dl glutenfri REN havregryn
2 spsk. olie
2 tsk. salt
6-7 dl glutenfri mel, orange finax
200 g græskarkerner
Sådan gør du:
Kom vand, tørgær og fiber HUSK i røremaskinen og
lad det køre 5 minutter
Tilsæt havregryn, olie og salt og rør det godt
Tilsæt orange finax lidt efter lidt mens
røremaskinen arbejder, dejen skal røres i ca. 10 min for at få den rette
elasticitet. Dejen er klistret men den kan sagtens formes med hænderne
Dejen formes til 4 store boller og lægges på
bageplade og hæver ca. 30 minutter
Pensles med æggeblommer og drysses med sesamfrø.
Bages ved 200 ̊ i ca. 30
minutter
Når bollerne er bagte og afkølede skæres toppen
af og de udhules
Græskarkernerne ristes på en tør pande sammen med
lidt salt, til de bliver sprøde
Suppen kommes i brød skålene, drys med sprøde
græskarkerner og serveres straks
Ingen kommentarer:
Send en kommentar