fredag den 22. november 2013

Første Kvickly opskrift – Grøntsagssuppe med and og brød skål



Foto Kvivkly


Så blev det endelig tid til at vores første opskrift bliver offentliggjort på Kvicklys juleblog og i Kvicklys reklameblad for næste uge. Det har været rigtig spændende at være med i denne udfordring, og for os er det kæmpe stort at vores lille blog er blevet inviteret med i dette projekt. Vi er i alt 6 bloggere som har deltaget, og det har været rigtig spændendende også at følge hvad de andre har lavet.


Overskriften på udfordringen er – Julemad og ansvarlighed. Dette skal ses i relation til Stop Spild Af Mad, som helt klart også er en af vores store prioriteter på bloggen, i aller højeste grad af hensyn til miljøet, men også ud fra at de glutenfrie produkter bare er ufatteligt dyre i Danmark (1 kg glutenfri melmix ligger i prislejet 30,- til 75,- kr.) så intet bør gå til spilde. 

Vi havde selvfølgelig også en lille bagtanke om at vi via denne udfordring kunne være med til at sætte lidt mere fokus på udvalget af glutenfrie varer i de danske supermarkeder og vise at glutenfri mad altså ikke behøver at være kedeligt.

Udfordringen til opskriften i uge 48 er

Der er rester tilbage fra ænderne som blev serveret i går. Giv dit bud på en opskrift til lækker restemad.

Det får du vores bud på her:

Vi har vist alle stået og kigget ind i køleskabt dagen efter vi har spist en dejlig andesteg, og tænkt ”hvad stiller vi op med resterne af anden” der er ikke nok til hele familien og der er alligevel for meget til at man vil smide det ud. Vi har fundet en lækker og smagfuld løsning, som selv børnene syntes er lækker, den smager af jul, og hele huset dufter af skønne julekrydderier under tilberedningen. Det er en fyldig suppe med en dejlig rund smag af kanel, stjerneanis og appelsin. Suppen er flot anrettet i glutenfri brød skåle.
                              
Grøntsagssuppe med and og brød skål
(4-6 pers)
350 g gulerødder 
300 g persillerødder                                 
100 g savoykål
100 g dadler (kan undlades)
Skallen fra en ½ appelsin
1 liter andefond
3 tsk. salt
1 tsk. peber
Ca. 450 g anderest
2 hele kanelstænger
2 hele stjerneanis
1 spsk. olie
Mørk maizena jævner

Sådan gør du:
Skræl og rens gulerødder og persillerødder og skær dem ud i tynde aflange strimler (julienne)
Skyld og snit savoykål fint
Skær dadler i tynde skiver
Kom hele kanelstænger og stjerneanis i en kogepose
Skær andekødet ud i tern eller strimler
Kom olien i en gryde og svits gulerødder og persillerødder i ca. 10 minutter
Tilsæt savoykål, kogeposen og appelsinskal
Kom andefond i og lad det koge i 15 minutter
Kom andekødet i og tilsæt maizenajævner
Smag til med salt og peber
                                          
Glutenfri brød-skåle
4 ½ dl varm vand (40 ̊)                                  
1 pk. tørgær
1 spsk. fiber HUSK
1 dl glutenfri REN havregryn
2 spsk. olie
2 tsk. salt
6-7 dl glutenfri mel, orange finax
200 g græskarkerner

Sådan gør du:
Kom vand, tørgær og fiber HUSK i røremaskinen og lad det køre 5 minutter
Tilsæt havregryn, olie og salt og rør det godt
Tilsæt orange finax lidt efter lidt mens røremaskinen arbejder, dejen skal røres i ca. 10 min for at få den rette elasticitet. Dejen er klistret men den kan sagtens formes med hænderne
Dejen formes til 4 store boller og lægges på bageplade og hæver ca. 30 minutter
Pensles med æggeblommer og drysses med sesamfrø. Bages ved 200 ̊ i ca. 30 minutter
Når bollerne er bagte og afkølede skæres toppen af og de udhules
Græskarkernerne ristes på en tør pande sammen med lidt salt, til de bliver sprøde
Suppen kommes i brød skålene, drys med sprøde græskarkerner og serveres straks

Ingen kommentarer:

Send en kommentar