Fra Sønderjysk kaffebord d. 27.11.13 |
OBS.
Kagen er bedst, når den står i køleskabet til dagen efter og derpå pyntes.
250 g
gulerødder
1 æble
250 g
mandler eller malede mandler (kan købes i Fakta i Tyskland)
3 spsk.
kartoffelmel
6 hele æg
(mellemstore)
3 dl
sukker
2 spsk.
citronsaft
Skræl og
riv gluerødderne og æblet fint.
Mal
mandlerne og bland dem med kartoffelmelet.
Pisk æg
og sukker luftigt.
Tilsæt
gulerødderne, mandelblandingen og citronsaften.
Hæld
dejen i en godt smurt og melet springform (gluten- og laktosefri mel).
Springform ca. 26 cm.
Bag kagen
nederst i ovnen ved 175 ° i ca. 40-45 min.
Pynt
Citronglasur:
Saft af ½
citron
150 g
flormelis
Evt. lidt
vand
Rør
citronsaft, flormelis og måske et par dråber vand sammen i en lille kasserolle.
Lun glasuren en anelse og fordel den hurtigt på kagen.
Man kan
tilsætte glasuren lidt frugtfarve og dekorere oven på glasuren som man har lyst
til, alt efter hvilken anledning kagen skal bruges til.
Serveres
med flødeskum eller is til.
Jeg har ikke
fået oplyst hvor opskriften stammer fra. Så til dig der havde opskriften med:
Send mig gerne lige en besked med hvor opskriften stammer fra, så jeg kan undgå
at krænke nogens ophavsret!!!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar