David med min glutenfrie pizza på Pizzeria Mums |
Ingredienser til 3 bunde
1½ tsk salt
1½ - 2 tsk sukker
25 g gær
½ dl olivenolie
3½ dl fingervarmt vand ~37 grader
7 dl Rød Finax (1½ dl kan evt. skiftes ud med Grøn Finax)
Bland salt, sukker, olivenolie og gær, og rør til gæren er opløst. Hæld det lunkne vand i og rør med en elpisker. Pisk nu melet i, lidt efter lidt.
Dejen skal piskes i 4-5 minutter, til den sætter sig og bliver lang og sej, næsten som marengsdej.
Del/smør dejen ud på 3 stykker bagepapir til runde, meget tynde pizzabunde. Tænk på at dejen trækker sig lidt sammen når den bages. Prik bundene med en gaffel, og stil dem til hævning i 20 minutter, et lunt sted.
Forbag en pizzabund ad gangen i 200 grader varm, i 5-7 min, til den tager ganske let farve. Lad bunden køle lidt af på en rist.
Sæt ovnen op på 250 grader og forvarm en plade eller rist (bliver mest sprød med rist)
Tag bunden af bagepapiret, og læg fyld på efter ønske, eller nedenstående forslag. Bag nu pizzaen i den nederste del af ovnen, direkte på pladen eller risten, til osten er smeltet og kanten er pænt gylden brun. Det er vigtigt at man holder øje med tiden, så pizzaen ikke bliver brændt.
Forslag til fyld:
Jamie Olivers hurtige hjemmelavede tomatsovs:
Svits et par fintsnittede hvidløgsfed på panden i olivenolie, evt. med lidt finthakket chilipeber.
Når det har fået lidt farve, rives lidt basilikum blade i småstykker og puttes på panden sammen med et par dåser flåede tomater. Smag til med salt og peber, og sovsen er færdig.
Pizza Ruccola Special
Et tyndt lag hjemmelavet tomatsovs
Frisk mozzarella ost i små stykker fordelt på hele bunden
Friske champignon, mange
Rå løg i strimler
Parmaskinke, hele stykker
Friske tomater
Friskpresset hvidløg som fordeles over pizzaen.
Bages og dekoreres med frisk rucola og dryppes med olivenolie.
Pizza Mums Vegetarian Special
Et tyndt lag hjemmelavet tomatsovs
Frisk mozzarella ost i små stykker fordelt på hele bunden
Blandede friske grønsager: champignon, grøn peber, tynde porre ringe, rødløg, broccoli buketter, hele små cherrytomater og kalamata oliven.
Dryp med pesto over hele pizzaen
Bages og dekoreres med frisk rucola, basilikumblade og rosenblade.
Tips: Hvis man vil på Pizzaria Mums og spise glutenfri pizza, skal man bestille dagen i forvejen. Det giver den bedste kvalitet, hvilket David lægger stor vægt på. På den måde kan han lave bunden i det rigtige miljø, så der ikke bliver lavet glutenholdige pizzaer samtidig og køkkenet er rengjort for hvedemel. Han undgår at bunden skal fryses, hvilket også går ud over kvaliteten.
Kilde: Finax og David Smith
Har bagt pizzaer med denne bund her til aften. Wauw, de blev lækre. Og det var super nemt at arbejde med. Kan kun anbefales!
SvarSletJa de er bare gode, det var også en af de stande på cøliakimessen, hvor jeg fik mere en en smagsprøve;)
SvarSletJeg har prøvet flere forskellige pizzabunde opskrifter. Denne vinder stort! Jeg blandede rød og orange finax og puttede tre spiseskeer fibrex i for at få lidt fibre. Det var lækkert og SPRØDT:)
SvarSletHej Matilde
SvarSletJa det er fantastisk med en sprød pizzabund, det er også meget længe siden jeg har fået det - er også selv meget vild med denne opskrift.
Godt nytår
Doris
Hvad kan bruges istedetfor rød finax ?
SvarSletHejsa.
SvarSletBlå eller Orange Finax, men hvis du bruger den orange skal du muligvis ikke bruge helt så meget mel, Tilsæt melet lidt af gangen og så prøv at se hvordan dejen bliver :)
Mvh Doris
Kære Doris
SvarSletHvor er det da fantastisk at sætte tænderne i den her...!
Herhjemme vil der aldrig blive brugt andre opskrifter fremover, så tusind tak for at dele.... :)
Kh Christina
Hej Christina
SvarSletHvor dejligt at høre :) Skulle i en gang komme til Göteborg vil jeg helt klart anbefale jer at lægge vejen forbi Pizza Mums og smage den originale ;)
Mvh Doris
Super super lækker pizza. Bedste glutenfri til dato <3
SvarSletVirkelig lækker pizza 😊 må lige høre om bundene evt kan fryses, så man bare lige kan tage dem op kaste lidt fyld på?
SvarSletHej Susanne. Det har jeg ikke prøvet, men er da ret sikker på du sagtens kan fryse dem :-)
SvarSletMvh Doris
Hej Doris
SvarSletEr det virkelig nødvendigt at bage uden bagepapiret for at opnå den sprøde overflade?
Hilsen Vivi
Tusind tak for en rigtig god opskrift! Prøvede den igår med et rigtig lækkert resultat! :-)
SvarSletMvh Cæcilie
Kan man ikke bage på pizza sten? Feks forbage de 5-7 min og så lægge fyld på.
SvarSletmvh Susi
Fantastisk opskrift!!!! bedste pizzabund jeg nogensinde har lavet. TAK!!!!
SvarSletDet er de eneste pizzabunde som bliver bagt herhjemme. De er virkelig gode og kan sagtens fryses -jeg laver altid ekstra så vi har til en gang hurtig mad😊
SvarSlet