onsdag den 2. november 2011

Chokoladekage med jordbærdrøm, glutenfri

Jeg glemte at tage et billed inden den var spist, så det får i næste gang jeg laver den.

En super, super lækker kage, som ser utrolig flot ud. Den originale opskrift er med blåbær, men jeg har en svaghed for jordbær og chokolade sammen, så derfor lavede jeg den med jordbær, hvilket også fungerer rigtig godt.


(12 - 14 personer)

Jordbær sylt:
200 g. jordbær
100 g. sukker
½ stk. vaniljestang
Hvid creme:
½ l.     piskefløde
4 bl.    husblas
150 g. hvid chokolade
+         alt jordbær sylt
Chokoladebund:
175 g. smør
1 dl.       vand
300 g. sukker
½ stk.    vaniljestang
4 stk.     æg
200 g. lyst glutenfrit mel
75 g. god kakao
1 tsk.     bagepulver
+        en anelse olie til at fedte formen med
+        en anelse flormelis til anretningen
Jordbær sylt:
Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Mas kornene med en anelse af sukkeret sammen på bordet med en paletkniv, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker og jordbær småkoger uden låg ca. 15 minutter og gryden tages af varmen. Den tomme vaniljestang tages op og sylten blendes kort med en stavblender. Afkøles helt i køleskab, minimum 2 timer, eller gerne til næste dag.

Hvid creme:
Husblassen lægges i blød i en ½ liter koldt vand i en ½ time. Fløden varmes i en lille gryde til ca. 80 grader.
Imens hakkes chokoladen fint og kommes op i en lidt stor skål. Halvdelen af den varme fløde hældes over den hakkede, hvide chokolade og der røres godt med en ske eller en dejskraber til chokoladen næsten er smeltet og massen er skinnende blank. Tilsæt resten af den varme fløde og rør igen. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i, mens der røres igen. Passér cremen gennem en sigte.
Tildækkes med film og afkøles helt i køleskab minimum 2 timer eller gerne til næste dag.

Chokoladebund:
Smør og vand smeltes i en lille gryde. Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene mases sammen med en anelse af sukkeret på bordet med en paletkniv, således at kornene skilles ad.
Vaniljesukker, sukker og æggene piskes til tyk æggesnaps. Mel, kakao og bagepulver blandes sammen og sigtes op i den tykke "snaps". Vend forsigtigt rundt. Tilsæt det smeltede smør-vand men der stadig vendes forsigtigt i dejen.
1 stk. silikone eller spring form (ca. 24 cm. i diameter) smøres godt og jævnt med olie og dejen fordeles heri og stryges jævnt ud. Bages ved 175 grader til den har sat sig og giver efter ved let tryk, ca. 35 - 40 minutter. Bages bunden i silikoneform er det en stor fordel af nedfryse den bagte bund fuldstændigt inden bunden befries fra formen. Placér den bagte, kolde bund på det fad, den skal serveres på.

Anretning:
Den helt kolde hvide creme piskes let med en håndmikser. Den helt kolde jordbær sylt vendes i til jordbærcremen er ensartet. Jordbærcremen kommes op i en sprøjtepose med en stor glat tyl i og sprøjtes ud i "bomber" på chokolade bunden. Lad endelig "bomberne", hænge let sammen.
Kagen stilles kort i fryseren eller et par timer i køleskab, inden kakao sigtes over og inden udskæring samt servering.
 
Kilde: Søde sager af Mette Blomsterberg

3 kommentarer:

 1. Hej Doris

  Jeg glæder mig meget til, at se billede af din kage. Jeg tør ikke give mig i kast med, at lave den før jeg har et billede at gå efter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lone
   Det varer nok lidt før den igen bliver bagt her, det er jo en ret stor kage. Men du kan se hvordan den skal se ud under dette link http://www.dr.dk/DR1/det-soede-liv/Opskrifter/2010/sommerliv/uds_6/20100907143037.htm
   Min så ligesådan ud blot med jordbærcreme, og jeg serverede den på samme måde - i portioner, det så rigtig godt ud. Den er ikke svær at lave, det er bare med at gå i gang, den smager helt fantastisk :)
   Mvh Doris

   Slet
  2. Maj-Britt Kransø21. august 2012 kl. 14.05

   Jeg lavede denne kage i sidste weekend til min drengs 8 års fødselsdag. Den blev så flot og smagte helt fantastisk. Har taget billeder af den og nu skal jeg lave den igen på fredag til mit arbejde.:)

   Slet