onsdag den 2. november 2011

Camillas gulerodskage, glutenfri

Smager super godt og smuldrer overhovedet ikke.

300 g brun farin
2 dl olie
4 æg
275 g mel (bruger Jyttemel eller en finax blanding)
2½ tsk bagepulver
½ tsk salt
2 tsk kanel
375 g revet gulerod

Farin og olie røres sammen og æggene piskes i, 1 ad gangen, der efter blandes de tøre ingredienser i og til sidst den revne gulerod.
Bages ved 185 grader i 45-60 min afhængig af ovn.

Ostecreme:
100 g flødeost
60 g smør
110 g flormelis
2 tsk vaniljesukker
revet økocitronskal

Det hele røres sammen. Det kan godt drille lidt , det kan være svært af få fri for klumper.

Tip
En anden mulighed til creme, kan være at blande mascarpone og lemoncurd (tjek om den er glutenfri, Irmas er fx ikke!!!) Den er ikke helt lige så god, men smager stadig godt.
Lemoncurd kan ellers til en hver tid anbefales. Som kage tilbehør pisket sammen med piskefløde ovenpå en mandelkage, er super lækkert. Eller smurt i en pandekage. 


Opskriften er fra Camilla Polack
 

6 kommentarer:

 1. Har bagt denne gulerodskage til hele familien. Den blev super lækker og fik meget ros. Jeg brugte halv kikærte mel og halv maismel købt i bazar vest til mindre end halv pris. ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa. Tak for tippet, dejligt når man bare kan bruge nemt tilgængelige og billige produkter. Var også selv i bazar vest forleden, der er rigtig mange billige ting at hente mht. rismel kikærtemel mm.
   Mvh Doris

   Slet
  2. Hej :-)
   Tror du at man kan nøjes med at bruge majsmel?skal bage gullerodskage til mine kollegaer og en af mine kollegaer kan ikke tåle gluten så vil rigtig gerne tage hensyn til hende og bage en lille glutenfri gulerodskage til hende ;-)

   Slet
 2. Hej, jeg tænkte på hvad du bager den "i"? Altså bruger du en springform, eller kan en rugbrødsform også bruges (Altså ligesom hvis man bager sandkage). Tak:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa. Jeg må desværre tilstå at jeg endnu ikke har nået at afprøve denne opskrift, men jeg vil mene at det nok er bedst at bage den i en springform eller bradepande, for at sikre at kagen bliver gennembagt, når der er gulerødder i. Men måske der en af dem der har afprøvet opskriften som vil komme med en kommentar til dette???
   Mvh Doris

   Slet
 3. Vil bare sige at kagen er SUPER lækker, jeg lavede den med semper mel :)

  SvarSlet