onsdag den 30. november 2011

Cøliakimesse og 4 dage i Stockholm

Glutenfri McFeast
Har lige været 4 dage i cøliakihimlen - 4 dage hvor jeg ikke behøvede tænke på at medbringe eget brød og mad - fantastisk! Det var godtnok meget grænseoverskridende og utrygt at tage hjemme fra uden at tage eget brød ol. med, men hvis ikke det skulle kunne lade sig gøre i Sverige, hvor så? Og det var absolut heller ikke noget problem, de steder hvor jeg bad om glutenfrit brød, var det som den største selvfølge, at det havde de da. Der var glutenfri morgenmad på hotellet, pizza på Pizza Hut, burger på Mc Donalds, sandwich på Hard Rock Cafe, og igen pizza på Pizza Mums i Göteborg, hos Sveriges mesteren i pizzabagning - super fedt!

Pulled pork sandwich, Hard Rock CafeMat för livat messen

Og så var der jo messen - hold nu op, hvor findes der meget spændende gluten- og laktosefrit, det var helt vildt. I burde alle unde jer selv en tur til den messe, det var så fedt og inspirerende! Der var vildt mange lækre smagsprøver, jeg var lige ved at revne da jeg gik derfra, og jeg havde vel at mærke kun tage ganske lidt hvert sted. Jeg har et hav af nye opskrifter med hjem, som jeg på sigt vil forsøge at få lagt ud her, og bilen godt læsset med glutenfrie indkøb. 60 kilo blev det til i alt af mel, havregryn, pasta, frisk brød, og diverse bage tilbehør, for 1000 kr ialt - mega billigt! Finax til 20,- kr, havregryn til 10,- kr, pasta til 10,- kr, det var svært at stoppe med indkøbene til de priser.Desværre fik jeg ikke så mange billeder, da der var så mange mennesker, at det var ret umuligt at komme til at tage nogle. Men jeg vil lige nævne et par of de udstillere jeg bed mest mærke i.

David Smith

Finax havde en meget stor stand, hvor de stor og bagte brød med deres havrebrødsblaning og surbrødsblanding, og de er bare rigtig gode, kan varmt anbefales. Derudover havde de David Smith, som er sverigesmester i pizzabagning til at bage smagsprøver af sin super sprøde og lækre pizza bund. Jeg fik en snak med ham om hvordan det skulle gøre, så den opskrift kan i finde under dette link:

Provena var der med en stor stand, hvor de bagte vafler, amerikanske pandekager og tærter. De smagte også super godt, så dem får i også opskrifter på, og deres havreboller/brød, kiks mm.

Tofu-line havde en stand med det mest fantastiske gluten- og laktosefri is. En super god is, man kunne overhovedet ikke smage at det ikke var flødeis. Ud over at være gluten-og laktosefri er den jo ikke nær så fed som flødeis, så den er også kolesterolvenlig. Der var mange smagsvarianter, og gratis isvafler man kunne smage - det var svært at nøjes med én.Ud over denne lækre is, kan man i Sverige også få laktosefri creme fraiche, madlavningsfløde og yoghurt naturel, så man må håbe, at disse tre varianter også snart kommer til Danmark, det er jo en god start med den laktosefløde som lige er kommet.

Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg har været på cøliakimesse i Sverige, men hvor kunne det være dejligt, hvis vi kunne få stablet noget lignende på benene i Danmark!

8 kommentarer:

 1. Hej Doris

  Det lyder helt fantastisk, jeg har for nyligt fået konstateret cøliaki, og det vil være fantastisk, at deltage i sådan en messe. Ved du hvornår den næste messe skal være? og hvor?

  Det er en fantastisk blog, du har lavet.

  SvarSlet
 2. Hejsa.
  Det glæder mig at du synes om min blog:)
  Den svenske messe afholdes hvert år i slutningen af november i Stockholm. Derudover forsøger Glutenfri Forening Midtjylland at få en messe op at stå i Viborg i maj måned, og det ville jo være fantastisk hvis vi kunne få en messe i Danmark også.
  Mvh
  Doris

  SvarSlet
 3. jeg synes også godt om din blog. Det lyder rigtig spændende. ved du, hvordan man kan læse mrer omkring messen i Stockholm?
  Og tror du man kan, hvis man er medlem af Glutenfriforeningen, få informationer omkring det du nævner med Viborg?

  SvarSlet
 4. Hej Tine.
  Tak for din ros:) Messen i Stockholm hedder "Mat För Livet Mässan" og det er den svenske cøliakiforening som står for arrangementet, her er et link http://celiaki.se/lokalanyheter/mat-for-livet-massan-25-26-november-2/.
  Jeg snakker jævnligt med Anja fra Glutenfriforening, og der er ikke noget konkret omkring messen endnu. Det er jo en stor proces at arrangere, og lige nu er hun ved at finde et sted hvor det kan holdes. Hun skriver jævnlig om det på facebook siden:Cøliaki i Danmark, så der kan du følge med. Men du er selvfølgelig også velkommen til at melde dig ind i foreningen:) Facebook siden er forøvrigt rigtig god at følge, man får rigtig meget god information og tips fra andre i samme situation - bare et tip hvis du ikke kender den;)
  Mvh Doris

  SvarSlet
 5. Hej,
  Så er der en dato for dette års messe:
  http://www.allergimat.com/page.asp?id=300
  Venlig hilsen
  // Liselotte fra Lund i Sverige

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Liselotte - det er noteret, det vil jeg glæde mig til :)
   Mvh Doris

   Slet
 6. Hej Doris,

  Ved du om det koster noget at deltage i messen i Stockholm i nov/dec i år?

  Hilsen Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette.
   Jeg husker det ikke helt, men mener det var omkring 100 SEK.
   Mvh Doris

   Slet