onsdag den 2. november 2011

Konfektchokoladekage, glutenfri

Det her er en af de bedste chokoladekage jeg har smagt, den må man bare prøve – men pas på – man kan blive afhængig.

2 æg
270 g sukker
4 spsk god kakao
½ tsk salt
kornene fra en vaniljestang
revet skal af ½ appelsin
85 g glutenfrit mel
½ tsk bagepulver
100 g smeltet smør

Pisk æg og sukker meget hvidt. Bland kakao, salt, vaniljekorn, appelsinskal, mel og bagepulver og vend blandingen i æggemassen. Vend afkølet smeltet smør i massen til sidst. Fordel massen i en smurt springform ( 18 cm) og bag ved ca. 190 grader i 20-25 min. Kagen kan virke rå/ubagt, når den tages ud af ovnen, men den skal nok blive fast, når den er afkølet.
Kagen egner sig også fremragende til gæster, og her kan du peppe den lidt op ved at servere den med en kugle god vaniljeis, friske frugter og bær eller forskelllige former for syrlige coulis.
 

Kilde: Krudtugler & kanelsnegle af Sif Orellana

4 kommentarer:

 1. Hejsa.

  Først, Tak for en super god og inspirerende side. Her kan man altid finde en lækker opskrift at eksperimentere med. Og så er det rigtig dejligt, at du har taget dig tid til at skrive om de forskellige meltyper osv. til alle os nye i denne livsstil :)

  Jeg vil bare lige høre, i kager som denne, bruger du da bare den orange Finax mel?

  Mvh Britt

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Britt.
   Tusind tak for din søde kommentar, det glæder mig at høre :). Jeg bruger som regel kun den orange Finax til brød og gærdej. Til kage bruger jeg altid lidt finere mix, f.eks. rød eller blå Finax (være obs på at rød Finax ikke er laktosefri) eller Semper fin mix, MixWell basismel eller schâr C.
   Mvh Doris

   Slet
 2. Hej. Hvor køber man det mel som bruges i opskrifterne ? Jeg har en bekendt som ikke tåler gluten og nødder, men jeg ville gerne bare så at hun også kan være med når vi andre spiser kager.

  Hilsen Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Hvor sødt af dig at du har lyst til at forsøge dig med glutenfri kage, det er jeg sikker på din bekendte vil blive rigtig glad for :) Da der ikke skal ret meget mel i kommer det sig ikke så nøje hvilken slags du køber, men du kan købe Finax den røde eller blå karton i Bilka eller Rema 1000, eller du kan købe Schär mel til kage i Bilka eller Kvickly. I nogle Brugser har de også Finax mel eller også har de Jytte mel som også kan bruges.
   Mvh Doris

   Slet