fredag den 21. oktober 2011

Franskbrød, glutenfritOpskriften på dejen kan bruges som grunddej, jeg bagte følgende med samme dej, pølsehorn, hvidløgssnegle, pizzasnegle og pølsebrød. Dejen er nem at arbejde med, og derfor god til opskrifter hvor dejen skal rulles ud. Samtidig er den så fast, uden at blive tør, at jeg kunne lave disse franskbrød uden form. Brødet holdt sig rigtig godt, jeg spiste de stadig på 3. dagen uden at det havde været frosset ned, og ud at det behøvede på brødristerer, rigtig lækkert.

2 stk.
Dej:
2,5 dl vand
2,5 dl letmælk
25 g fiber HUSK
30 g gær
2 æg
30 g sukker
500 g fint glutenfrit mel (jeg brugte orange Finax og Sempers den lidt grove )
25 g rapsolie
30 g oliemargarine
1½ tsk salt

Dejen røres på maskine. Vande og mælk lunes til det er håndvarmt og hældes i røreskålen. Gæren smuldres i og fiberhusk tilsættes blandingen, som røres i 5 minutter til fiberhusken gelerer.  Melsorterne, olie, margarine, sukker, æggene og salt tilsættes. Røres i 15 minutter. Hæver tildækket i 30 minutter et lunt sted.

Hænderne smøres ind i olie inden dejen håndteres. Dejen slås sammen med knyttet hånd i røreskålen, og deles i to dele. Smør olie på bordet så det ikke hænger i. Form hver del til et aflangt brød i bagepladens længde og rids brødene. Hæver lunt, tildækket i ca 30 min. Bages ved 200 grader i ca 30 minutter.


60 kommentarer:

 1. Jeg har lige bagt dette brød, men jeg ville slet ikke ha kunne rullet den ud... Mon der er noget galt i min fremgangsmåde? Brugte rød finax :-/

  SvarSlet
 2. Hej Tine.
  Det var rigtig ærgeligt, men det er nok fordi du har brugt rød finax, den reagerer meget anderledes end den orange. Den røde er mere velegnet til småkager, kage og pizzabunde. Den orange minder rigtig meget om almindelig hvedemel. Jeg bruger næsten udelukkende den orange, da jeg synes den er så nem at arbejde med. Så håber du har mod på at prøve igen, for det er et rigtig lækkert brød, som minder meget om almindeligt franskbrød:)
  Mvh
  Doris

  SvarSlet
 3. Brødet var lækkert, og holdt sig længe... Så der klager jeg ikke. Man forventer bare en ting og så er det noget helt andet der kommer frem ;o) Prøver den orange så, har godt læst om den. Godt nytår!!

  SvarSlet
 4. Og... Når nu der allerede er tilsat HUSK, skal man så stadig tilsætte det når det evt. står i en opskrift?

  SvarSlet
 5. Ja det er altid godt at tilsætte HUSK, ud over det der er i melblandingen. For det første giver det noget at den elasticitet i dejen, som mangler pga. den manglende gluten. For det andet giver det ekstra fiber, som vi jo skal være meget opmærksomme på, da meget af det glutenfrie mel ikke indeholder ret meget fiber:)

  SvarSlet
 6. Sidste spørgsmål fra spørge Jørgen her... *ser flovt ned i gulvet* Går den orange finax under kategorien 'fint mel'? Den ku nemlig godt gå hen og blive min nye yndlingsmel...

  SvarSlet
 7. Hej Tine.
  Du skal slet ikke være flov over at stille spørgsmål her på bloggen, det er jo lige netop formålet med den. Jeg har lige netop lavet bloggen for at hjælpe dem der er nydiagnosticerede og dem der har svært ved at få bagningen til at lykkes, der er jo ingen grund til at vi alle skal igennem de samme fejlslagne forsøg. Men mest af alt også for at hjælpe de nye, som synes at det hele virker håbløst, jeg huske kun alt for godt hvordan jeg selv havde det. Min verden brød sammen og jeg spiste kun cornflakes i en hel måned, for jeg var hverken god til at bage eller lave mad, så det var en stor mundfuld, men nu har jeg gjordt det til min hobby, og mit motto for bagningen er BAG - SMAG - SMIL ;)og jeg har stor lyst til at dele ud af mine erfaringer - så spørg bare løs;)
  Mht. orange finax så tror jeg ikke der er noget i vejen for at du kan bruge den der hvor der står fint mel. Jeg har godtnok ikke selv brugt den i kager ol. men har også selv besluttet at jeg kun vil til at bruge den, når jeg har fået brugt mit lager op. Den opfylder jo alle krav til en god mel - nem at arbejde med - naturligt glutenfri - højt fiberindhold - giver lækker farve på brødet - giver god smag. Så det er også blevet min yndlingsmel:)
  Venlig hilsen
  Doris

  SvarSlet
 8. Jeg kan i hvert fald ikke rose dig og siden nok... Er typen som skal ha' serveret udførelige opskrifter, og når det så er lykkedes et par gange (eller tyve!!), så begynder jeg at eksperimentere med opskriften.
  Tænkte os mere på at bruge det til brød og lign., for det ville være synd at bruge "kvaliteterne" fra den orange i en kage... Det var en hel ny oplevelse næsten at bage med den. Må høre min bager om han også kan skaffe den til mig i store (og billige) mængder

  SvarSlet
 9. Brødet smager fantastisk. Jeg kan ikke húske, hvornår jeg har smagt sådan et brød. Jeg har også brugt det til boller, og hele familien var vilde med dem, MEN jeg må gøre et eller andet forkert, jeg ved ikke, om det er fordi at jeg i stedet for Sempers den lidt grove ( som det endnu ikke er lýkkederes mig at finde) har brugt 50 g. kikærtemel og 50 g solsikke kerner i stedet? for brødet bliver rimelig fladt. Jeg kan slet ikke få det til at se ud som dit.

  SvarSlet
 10. Mit brød ser lækkert og stort ud i ovnen, men når det har været ude lidt, falder det sammen... Brugte 2. gang kun orange finax.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvilken ovn bruger du til at bage i (varmluft eller alm), mener bare at have hørt at hvis man bruger varmluftovn, kan det resultere i at "luften går af ballonen"

   Slet
 11. Hej Lone og Tine.
  Hvor træls at i har så mange kvalere med den opskrift. Jeg vil lige prøve at bage brødet igen, torsdag eller fredag, for jeg forstår ikke helt hvad der går galt, så i får lige en tilbagemelding i weekenden:)
  Mvh Doris

  SvarSlet
 12. Så har jeg prøvet opskriften af igen, og brødet lykkedes fint. Jeg gjorde som dig Lone, jeg kom 50 g kikærtemel og 50 g solsikkekerner i, derudover brugte jeg kun orange Finax, 450 g. Har lagt et billed ind nederst i opskriften, de er drysset med birkes og fuldkornsrismel. Når jeg har rørt dejen færdig plejer jeg at vurdere om den er fast nok ved at se på dejen når jeg trækker dejkrogen op, og hvis dejen løber meget sammen i skålen er den for lind så skal der lidt mere mel i, dejen må kun løbe ganske lidt og langsomt. Hvis dejen stort set ikke bevæger sig er der for meget mel i. Sådan vurderer jeg alt mit gærdej, så løber boller ol. heller ikke ud og bliver flade. Det er vist det bedste jeg kan forklare det:)Håber det kan hjælpe jer.
  De venligste hilsner
  Doris

  SvarSlet
 13. Cathrine Sørensen9. februar 2012 kl. 20.51

  Tusind TAK for denne fantastisk gode opskrift - Endelig boller som gør min datter på 14 år glad.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Cathrine.
   Det glæder mig meget at høre :) Har selv en søn på 15 som har været på glutenfri kost, og ved hvor svært det er for dem at vænne sig til smagen. Det er jo en dej med mange muligheder, den er også god til både burgerboller, pølsehorn, pølsebrød, pizzasnegle og hvad man nu ellers kan finde på.
   Mvh Doris

   Slet
 14. Hej Doris

  Kan du fortælle mig hvor jeg kan købe Sempers mel ..... synes ikke jeg kan finde det nogen steder ?

  MVH Nina Fleron

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nina
   Sempers mel kan du købe hos Specialbageriet.dk Men du kan også fint blande Finax orange og grøn til ovenstående brød :)
   Venlig hilsen
   Doris

   Slet
 15. Hej Doris,
  Jeg er ny til din blog. Det var en anden som fortalt mig om det og din kursus. Jeg vil gerne tilføje at jeg bager også næsten kun med orange finax. Jeg er meget enig i din kommentare ift. hvor god en bage evne den har. Jeg bruger den også til kiks og kager uden problemer:). Mange tak for bloggen. Jeg er i gang med en af din boller opskrifter. Fantastik med lidt inspiration. med venlig hilsen Caroline

  SvarSlet
 16. Hej Caroline.
  Tak for din positive kommentar :)
  Mvh Doris

  SvarSlet
 17. Hej Igen

  Når nu der skal 2 slags mel i, er det så halvt af hver ....

  Og forresten tak for en super blog, det gør bare det hele lidt nemmere ;)

  MVH Nina Fleron

  SvarSlet
 18. Hej Nina.
  Tak for din søde kommentar :) Nej du skal ikke blande mere end ca 150 g af den grove i, eller prøv med 50 g kikærtemel og 50 g solsikkekerner til 450 g orange det bliver også rigtig godt. Jeg skal vist også til at lære at være mere præcis med mål, når jeg blander flere forskellige slags mel ;) men ofte er det fordi jeg har nogle rester som jeg så bare blander lidt tilfældigt :)
  Go søndag Doris

  SvarSlet
 19. Hej Doris :)

  Hvilken fantastisk side! Jeg bliver helt inspireret og får lyst til at lave mad igen! Jeg er ret ny med glutenallergi og ejer ikke en røremaskine. Kan det lade sig gøre at bage dette brød med en håndmixer, hvis blot jeg laver en mindre portion, indtil jeg får sparet sammen til en maskine? :) Jeg er ved at være småtræt af altid at skulle hjem til min mor for at få bagt, fordi hun har en maskine, der er nemlig lidt langt! :)

  Mvh Christinna

  SvarSlet
 20. Hej Christinna
  Tak skal du have :) Jeg tror sagtens du kan bruge en håndmixer, har hørt fra flere at de også kun bruger håndmixer. Kender også et par stykker som er startet med en gammel brugt Kenwood - du ved, den der mormor model i hvid, som er uopslidelig - som man kan købe på den blå avis og lignende steder for en slik, jeg startede også selv med sådan en, som jeg så endte med at have i 15 år ;)
  God påske
  Doris

  SvarSlet
 21. Har igen bagt dette brød til min søn. Det er fantastisk,og smager dejligt. Har prøvet rigtig mange opskrifter før denne, men denne er den bedste
  Vil lige sige til "de nye" brug Doris's opskrifter - de virker!!!!
  Mvh
  Helen

  SvarSlet
 22. Hej Doris
  Fuldstændigt fantastisk brød! Lige siden jeg var 6 ( i 10 år) har jeg altid savnet et friskbagt franskbrød fra bageren med den helt perfekte krumme, og her til aften fandt jeg den! :)
  Jeg tror dette brød lige er rygget op på 1. pladsen!
  Jeg kan personeligt godt lide franskbrød med kerner, så tilføjede 25 g. solsikkefrø.
  Ved du hvordan det er efter frost, for vil gerne gemme et af brødene?
  Mvh Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria
   Det glæder mig meget at høre :)
   Jeg har aldrig frosset dette ned som et helt brød, for det holder sig så god, at jeg sagtens har kunnet spise af det i flere dage uden det blev tørt og kedeligt, så jeg har altid kunnet nå at spise det hele uden frost. Men som pølsebrød og burgerboller er det fint fra frost. Jeg fryser stort set alt ned og har sjældent problemer med at noget ikke kan fryses, og synes det næsten altid smager som nybagt hvis jeg først giver det en tur i microovnen så det er varmt i midten og derefter en tur på brødristeren - sådan er det for boller. Med franskbrød ol. fryser jeg det ned i skriver og lægger det direkte på brødristeren, så bliver det sprødt og lækkert. Men del endelig dine erfaringer herinde hvis du prøver at fryse det ned:)
   Mvh Doris

   Slet
 23. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 24. Mette fra Aalborg7. juni 2012 kl. 23.01

  Hej Doris
  Tak for din dejlige opskrift på franskbrød:-) Jeg er mor til en pige på 11 år, som skal til at leve glutenfri. Jeg har altid lavet meget mad og bagt en del - så gik ind i kampen med høj pande. Men jeg måtte sande at mit bage-ego fik sig et ordentligt knæk. Så fandt jeg din blog - det skulle bare have været sket fra starten! Nu kan jeg overskue meltypen/erne, procedure og basis i den glutenfrie køkkenskuffe - TAK. Fik lavet din franskbrød i dag - og datteren blev så glad for konsistens og smag. Hvilken lettelse:-) Dejligt med din hjælp. Kommer til at bruge dine opskrifter en del:-)

  SvarSlet
 25. Ved ikke, om det bare er mig... Er ikke glutenintolerant, men har prøvet at lave franskbrødet. Det har sådan en syrlig eftersmag. Ved ikke, om det er gæren, der ikke er rørt ordentligt ud, eller om det er en del af melet eller hvad det er...? Hvis det er sådan for al glutenfrit brød, kan det selvfølgelig være, det bare er fordi jeg ikke er vant til det. Men håber lidt, det bare er gæren, og at det kan løses ved at gæren smuldres i mælk og ikke direkte i den gelerede fiberHUSK.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa.
   Jeg har lidt svært ved at svare dig på hvad det skyldes, men der er ingen tvivl om at mange skal vænne sig til den glutenfrie smag, og jeg har jo levet glutenfrit i 20 år og har vænnet mig til smagen, så om det er det glutenfrie eller gæren, det kan jeg ikke sige. Jeg oplever ikke nogen syrlig smag ved brødet. Men måske andre har en kommentar til dette, så kom gerne med dem :)
   Mvh Doris

   Slet
 26. Hej Doris

  Det er en fin blog du har her :-)
  jeg kan dog hverken tåle mælkeprodukter, gluten eller gær så vil høre om du har noget godt bud på nogle boller eller brød der tager hensyn til dette?

  Jeg kan jo bruge soyamælk, rismælk eller havremælk som erstatning, men så er der også smøret.

  Mange hilsner

  Stina

  SvarSlet
 27. Hej Stina
  Jeg har denne opskrift på boller, som er rigtig gode. Mælken kan du så bare erstatte med vand eller noget af det mælk du kan tåle. Smøret ville jeg prøve at halvere mængden på og så bruge olie eller oliemargarine i stedet - og så skal du jo lige holde noget af melet tilbage så du ikke får for meget i når du har mindre fedtstof i:)
  Mvh Doris

  SvarSlet
 28. Jeg er ny i "bageriet". Når I rører dejen i 10-15 minutter, hvilken hastighed bruger I så på maskinen (lav-medium-høj)?
  mvh
  Steen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Steen
   Velkommen til min blog :) Jeg starter maskinen på lav hastighed, og lader den bare køre der i al den tid jeg går og vejer af og fylder de forskellige ting i dejen. Når jeg så har det hele i og det er rørt godt sammen sætter jeg den op på fuld hastighed et minutstid eller to og derefter får den så lov at stå og køre ved medium hastighed i ca 10 min. Jeg tror ikke maskinen har godt af at køre på høj hastighed i så lang tid, det tør jeg i hvertfald ikke ;)
   Mvh Doris

   Slet
  2. Hej Doris,

   Først tak for din dejlige blog, som nu betyder, at jeg kan spise brød igen.
   Jeg har lige forsøgt mig med din opskrift på franskbrød. Det må siges at være vellykket.
   Jeg har investeret i en Bosch Mum5, som kan lave det grove arbejde.
   Jeg forsøgte mig frem med hastigheden, da jeg i mellemtiden havde fundet en side som beskrev dette.
   Jeg kørte, den første blanding på lav, dernæst på 2 (min maskine har 4 hastigheder), efter et par minutter på 3 og så ned igen på 2.
   Jeg vil dog prøve at køre den 4 i en kort tid efter at mel m.v. er kommet i skålen for at få det blandet hurtigt.
   Brødet blev dejligt og luftigt.
   Du kan se resultatet her;
   http://www.flickr.com/photos/steenheilesen/8056028949/in/photostream
   Nu vil prøve at eksperimentere fremover med frø og andet godt.

   Jeg reducerede din opskrift til 420 gr. Jeg brugte Bob’s Red mill all purpose baking flour tilsat lidt mandel mel.
   Endnu en gang 1000 tak for din Blog – det må dejligt at kunne glæde så mange mennesker :)

   Steen

   Slet
  3. Beklager linken var forkert - her er den rigtige.
   http://www.flickr.com/photos/steenheilesen/8056098735/in/photostream

   Steen

   Slet
  4. Hej Steen. Hold nu op et flot brød og sikke nogle flotte billeder du tager, jeg kunne virkelig bruge en som dig til at tage mine billeder ;) Ja det er super dejligt at kunne hjælpe og glæde så mange mennesker, det er al arbejdet værd. Det lyder spændende med dine ændringer af opskriften, det tror jeg også jeg må prøve. Har overvejet at skulle prøve Bob´s red mill melet, da jeg lige har købt to amerikanske bagebøger hvor det bliver brugt, er det godt at arbejde med, eller hvad synes du? Jeg skriver lige til dig på facebook, da jeg har et spørgsmål vedr. noget billedredigering :)
   Mvh Doris

   Slet
  5. Vi har ikke så mange muligheder i Hong Kong for at købe gluten fri produkter.
   Vi har dog fundet et par butikker og vi kan så vælge mellem Dr. Schär og Bob's Red Mill.
   Jeg har dog læst mig til at man ikke skal komme alt mel i med det samme, men vente og se, hvordan dejen bliver. Så derved kom jeg frem til ca. 420gr. Red Mill blanding.
   Ja, jeg er også fotograf, når helbredet og vejret er til det :)

   Slet
 29. Hej Doris.
  Vores datter har fået cøliaki, så vi er lidt nye i denne "verden".
  Jeg blev anbefalet din blog af en veninde, og hvor er den da bare guld værd! Det er så dejligt,at du forklarer det hele så godt.
  Jeg skal prøve dit franskbrød idag, men er lidt i tvivl omkring fiber husk. Jeg har kun den udgave i den grønne æske, som hedder HUSK, men jeg er lidt i tvivl om doseringen er den samme som med fiber HUSK?
  Mange hilsner Christina :o)

  SvarSlet
 30. Hej Christina
  Velkommen til min blog, og tusind tak for dine roser :)
  Hvis du bruger den grønne Husk, skal du bruge dobbelt så meget som hvis du bruger Fiber Husk. God fornøjelse med bagningen :)
  Mvh Doris

  SvarSlet
 31. Hej Doris.
  Kan man evt nøjes med kun at bruge den orange finax mel? Kan ikke finde hverken sempers ellers den grønne finax som en anden har anbefalet og jeg skal bage brødet om et par dage og kan ikke nå at bestille over nettet.
  Hilsen Susie
  Ps. Skøn side som jeg vil bruge noget mere, har en niece som har gluten allergi og jeg bager altid til hende når hun kommer på besøg.

  SvarSlet
 32. Hej Susie
  Tak for de søde ord, og hvor er det skønt at du har lyst til bage glutenfrit til din niece, det er jeg helt sikker på hun bliver rigtig glad for :)
  Du kan sagtens nøjes med den orange, jeg går mere og mere over til at bruge den orange til stort set alt jeg bager, fordi den bare virker hver gang, og den opfører sig næsten ligesom almindeligt hvedemel :)
  Solskins hilsen
  Doris

  SvarSlet
 33. Hej Doris

  Jeg mangler opskriften på toastbrød, da det man kan købe smager elendigt og er nogle meget små skiver. Kan jeg putte denne dej i en form, for at få den 'rigtige' firkantede toastform, som vi kender det fra almindeligt toastbrød?

  Mange hilsner
  Karine

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karine
   Jeg har ikke prøvet det, men det tror jeg da helt sikkert at du kan - kan ikke se hvorfor det ikke skulle kunne lade sig gøre. Hører gerne om det lykkes for dig ;)
   Mvh Doris

   Slet
  2. Hej Doris.
   Først vil jeg gerne rose dig for din fantastiske blog.
   Jeg har bagt franskbrød efter din opskrift. Efter 35 min. tog jeg 2 meget flotte brød ud af ovnen, men efter 5 min. faldt de sammen og var helt klæge inden i. I stedet for 2 æg brugte jeg 1 dl. vand. Jeg brugte 1 dl. mælk og 4 dl. vand i stedet for halvt af hver. Jeg har set i din grovbolleopskrift, at man kan bruge vand i stedet for æg. Tror du de faldt sammen, fordi jeg lavede om på opskriften, eller de skulle have bagt lidt længere?
   mvh. Lilian

   Slet
  3. Hej Lilian
   Tak for de søde ord :)
   Hvor ærgligt med de franskbrød, men jeg tror desværre godt at det kan være fordi du har skiftet æggene ud med vand, det er noget andet at bage brød end boller, det kræver mere stabilitet i dejen for at brød ikke falder sammen. En mulighed kan også være at der var for lidt mel i dejen når du nu brugte vand i stedet for æg - dejen skal være så du kan forme brødet og det skal kunne holde faconen uden at løbe ud.
   Mvh Doris

   Slet
 34. Det brødet så virkelig fristende ud, så det forsøgte jeg mig på i går. Jeg har ikke glutenallergi, men har fået en sygdom som gør at jeg skal holde mig væk fra gluten, sukker og laktose. Var derfor spendt på om resultatet blev lide så godt uden sukker. Jeg havde kun Schär brødblanding. Jeg er også meget glad for kerner, så jeg tilsatte kerner i mit brød. Gæt om jeg blev positivt overrasket :-) Mine brød blev næsten lige så fine som dine, og smagte rigtig godt :-) Tak for en dejlig opskrift, som helt klart bliver en af mine favorit grundopskrifter :-)

  SvarSlet
 35. Hej Lene
  Hvor er det bare dejligt at høre :) Det er en rigtig god ide at bruge det som din grundopskrift, når det nu er lykkes så godt. Jeg har selv nogle opskrifter som jeg bruger som grund til mange andre opskrifter, det gør det hele lidt nemmere og så er man mere sikker på et vellykket resultat hver gang i stedet for at man skal igennem så mange forskellige forsøg :)
  God sommer
  Doris

  SvarSlet
 36. Hej Doris. 07-07-13
  Tak for en dejlig opskrift på dit franskbrød,i stedet for
  kikærtemel brugte jeg kikærter fra dåse og blendede dem,
  rigtig godt.Melblandingen er rigtig god.Tak.
  rigtig god sommer, Lotte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lotte
   Tak for tippet, jeg har også selv indimellem brugt det. Det er rigtig godt til at give fugtighed til brød og boller så man undgår tørt og kedeligt bagværk :)
   Og lidt forsinket - god sommer til dig også - jeg har været i USA i 4 uger derfor mit forsinkede svar ;)
   Mvh Doris

   Slet
 37. Hej Doris.
  Tak for de mange gode opskrifter. :-)
  Jeg har blandt andet prøvet din opskrift på glutenfri franskbrød. Det smager bare godt! Jeg prøvede at komme 1 dl. FIBREX i dejen. Det gør dejen mere "grov" og man bliver ikke så hurtig sulten bagefter. Mvh Jan.

  SvarSlet
 38. Super lækkert brød! Luftigt og saftigt :) Jeg brugte en blanding af Mix It Universal og Dunkel, og brugte ingen mælk, men kun vand.

  SvarSlet
 39. Whooow! 1000 tak for din blog, Doris. Jeg er næsten udredt, men mangler svar på mine vævsprøver ang. gluten. Uanset svaret vil jeg prøve at reducere gluten i min kost.
  Da jeg heller ikke kan fordøje fruktose ordentligt, er det næsten umuligt at bruge færdige melblandinger, da der er f.eks. er inulin eller æblefiber i dem. På en tysk blog har jeg fundet opskrifter på hj.lavede melblandinger. Ens for dem alle er, at hun bruger 2 slags mel (boghvede, majs, ris, amaranth, kastanje, quinoa e.l.), samlet 300 gr. , 200 gr. stivelse (maizena, tapioka, kartoffelmel), 2 tsk. bindemiddel enten johannesbrødkernemel eller guarkernemel, og 1 tsk FiberHusk.
  Jeg er lige nu i gang med at bruge din yndlingsopskr. på gærdej med kerner. I stedet for færdigblandet mel har jeg lavet min egen blanding. Dejen hæver nu og jeg er megaspændt på, hvordan brødet bliver. Vender tilbage en af dagene ;o)

  Spændte hilsner
  Christel

  SvarSlet
 40. Hej igen,
  brødet blev rigtig god, luftig og velsmagende. Jeg brugte blendede kikærter, ligesom Lotte. Vil gå på opdagelse på din blog og finde nogle flere grundopskrifter :0)

  Hilsen, Christel

  SvarSlet
 41. Kan man i denne opskrift bruge skyr istedet for mælk og samtidig tilsætte gulerødder???

  Har bagt dette brød et hav af gange og min søn elsker det, men tænkte at jeg ville prøve noget nyt.

  Hilsen Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Jeg har ikke prøvet nogen af delene, men hvis du bruger skyr tror jeg det vil blive bedst hvis du blander halvt skyr og halvt vand, og hvis du samtidig tilsætter gulerødder, skal du nok bruge lidt mere mel. Håber det lykkes, og skriv gerne herinde om det bliver godt, og hvordan du gjorde, så vi alle kan lære noget nyt ;)
   Mvh Doris

   Slet
 42. Hej Doris!
  Tak for en helt fantastisk blog.
  Kan jeg bruge honning istedet for sukker, hvis så, hvad meget?
  Og... Vil det være ok at bruge Celtic Sea Salt?

  Mvh Perla

  SvarSlet
 43. Hej
  Jeg har problemer med at finde ud af hvad det er for en finax du kalder orange, er ikke stødt på noget der bare minder om orange i deres serie. Det ville være dejlig hvis du lige ville give mig navnet der står på kassen.
  Er meget begejstret for dine opskrifter. 😊👏👏
  Hilsen Dorthe

  SvarSlet
 44. Hej
  Nu kan desværre ikke få finax orange mel mere. Jeg laver altid dobbelt potion når jeg bager. Jeg bruger Semper Mix white mix og grøn finax. Bruger ca 325-350 gr grønfinax og ca 600 gr semper. Det bliver perfekt hvergang. Dog bager jeg brødene i forme, da min søn gerne vil have et højt brød. Husken bruger jeg kun 30 gr i en dobbelt potion. Dobler aldrig op på husken, da jeg synes den gelere for meget.
  Har brugt din side i mange år efter hånden og de lykkes altid så lækkert :-P Knus Linda

  SvarSlet