torsdag den 27. oktober 2011

Juleboller, glutenfrie

Nogle dejlige boller, til en gang adventshygge, på en kold vinterdag, serveret med rygende varm te. 

ca 8 stk.
2,5 dl mælk
½ spsk fiber HUSK
20 g gær
1 æg
2 spsk sukker
250 g fint glutenfrit mel (f.eks. Finax rød og orange blandet)
50 g majsstivelse (Maizena)
60 g smør
½ tsk salt
40 g coctailbær
40 g rosiner
40 g pomeranskal
40 g tørret ananas
2 tsk revet økologisk appelsinskal
Pensling: æg

Dejen røres på maskine. Mælken lunes til det er håndvarmt og hældes i en skål for sig, gær og fiber Husk opløses heri og skålen stilles til side. Bland melet, salt og sukker i en røreskål og smulder smørret i. Tilsæt revet appelsinskal. Sæt dejkrogen i og start røremaskinen. Tilsæt det sammenpiskede æg og herefter mælkeblandingen. Røres i 15 minutter. Når der er et par minutter tilbage af røretiden, tilsættes fyldet, så det kan blive fordelt, uden at blive rørt til mos. Hæver tildækket i 45 minutter et lunt sted.
Brug en ske, og fugt hænderne til at forme bollerne med, de må gerne være lidt rustikke - pas på ikke at trykke for meget luft ud af den hævede dej. Stilles på bageplade og hæver lunt, tildækket i yderligere 15 min .
Pensles med æg. Bages ved 200 grader i 15 - 20 minutter.
Ved servering: Sigt flormelis over de lune boller. Smager dejligt, flækket og smurt med smør
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar