torsdag den 6. oktober 2011

Glutenfrie muffins med bær og låg af smuldredej


Lækre muffins med overraskelser.

(Til 12 stk.)
Fyld:
275 g blandede bær (brombær, jordbær, hindbær)
3 spsk sukker
2 spsk vand
1/4 tsk revet skal af en usprøjtet citron

Smuldredej:
2 spsk smeltet smør
4 spsk glutenfrit mel
3 spsk brun farin
4 spsk rent havregryn
1 tsk revet skal af en usprøjtet citron

Muffins:
350 g glutenfrit mel
2½ tsk bagepulver
125 g brun farin
1 knsp salt
115 g smeltet smør
2½ dl mælk
1 æg

Tænd ovnen på 200 grader. Smør en muffinform, eller sæt papirforme i en fast muffinform (ellers flyder kagerne ud).
Bland alle ingredienser til fyld i en gryde, når det koger skrues ned, og fyldet simrer i 5 min, til bærrene safter. Stil det til side.
Rør alle ingredienser til smuldredejen sammen, og stil det til side.
Bland de tørre ingredienser, undtagen sukker, til muffins i en skål. Pisk smør, mælk, sukker og æg sammen i en anden skål. Hæld æggeblandingen i de tørre ingredienser, og rør det sammen. Fordel halvdelen af dejen i formen, fordel fyldet ovenpå, læg endnu et lag dej over og slut af med et lag smuldredej. Bag kagerne i ca 20 minutter. Tag formen ud af ovnen og lad den afkøle i 5 min. Server kagerne lune.
Kagerne kan fryses i op til 3 måneder. Lunes kort i microovnen inden servering.
Tip: De blandede bær kan erstattes med 320 g usødet æblemos, 320 g ferskner i skiver fra dåse eller 320 g drænede kogte rabarber.

Opskriften er fra 500 muffins & cupcakes af Fergal Connolly

Ingen kommentarer:

Send en kommentar