tirsdag den 20. marts 2012

Kanelstang, glutenfri

En rigtig lækker kringle, som smager bedst når den er lun. Den kan sagtens fryses ned med glasur. Jeg tøede den op og gav den ganske kort tid i microovnen, så var den så god som ny igen. Dejen kan være lidt svær at arbejde med, den er meget porøs, men med lidt tålmodighed kan det sagtens lykkes, og den er bestemt værd at prøve.


(2 stænger)

Dej:
1 dl mælk
50 g gær
1 æg
125 g blødt smør
4 spsk sukker
½ tsk salt

1 spsk Fiberhusk
ca 375 g glutenfri mel (Poensgen classic) el. (Finax rød )

Fyld:
100 g marcipan
2 æbler
50 g hasselnødder
1 spsk kanel
2 spsk sukker

Glasur:
100 g flormelis
1 spsk kakao
en smule kogende vand

Smelt smørret og tilsæt mælken. Når blandingen er håndvarm , hældes den i en røreskål og gæren og Husk udrøres heri. Kom æg, salt og sukker i blandingen, og tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem. Stil dejen til hævning under et klæde i ca. ½ time.

Del dejen i to og rul hver del ud for sig i et firkantet, aflangt stykke ca. ½ cm højt. Riv marcipanen hen over dejen i en bred bane, med lad et par dcentimeter være fri i enderne til at folde ind til sidst.

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i små tern. Hak hasselnødderne. Fordel begge dele over marcipanen og drys med kanel og sukker.

Fold forsigtigt dejen ind over fyldet, først i enderne,fold derefter begge sider ind over midten så de dækker æblerne. Dejen er lidt skræbelig, så det kan godt drille lidt. Hvis dejen sprækker lidt, må man lige trykke dejen lidt sammen, så fylde er lukket inde.

Stil kanelstængerne til hævning på en bageplade beklædt med bagepapir i 1 time.

Bag stængerne ved 200 grader i ca 25 min.

Tag dem ud og lad dem køle af. Rør glasure sammen og pynt kanelstængerne. Drys evt. med ristede hasselnøddeflager.

Tip:
Opskriften kan også bruges til minikanelgifler: Undlad æblerne.
Del dejen i to og rul hvert stykke ud i et 15 cm bredt stykke ca. ½ cm tykt. Kom fyld på, rul den sammen til en lang pølse og skær små gifler ud af den. Pensl med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 200 grader i 8-10 min.

Inspiration: Byens bedste brød og kager af Rikke Gryberg

3 kommentarer:

  1. Såg gott ut! Vad är det som står under marsipan?

    SvarSlet
  2. Hej Linda.
    Det er äpple :)

    SvarSlet
  3. Kære Doris .
    tror du man kan bruge den her opskrift på sådan en gammeldags Kringle med remonce og nødder på ?
    kh
    Fie

    SvarSlet