torsdag den 22. marts 2012

Brownie tærte med cognactrøffel, glutenfri

Billed følger senere

I lørdags skulle vi til middag hos nogle venner, og jeg skulle stå for desserten, så jeg fandt denne super lækre dessertkage. Kagen skulle egentlig serveres som hel, men da jeg havde et uheld med kagen - jeg tabte den – endte den med at blive portionsanrettet. Jeg serverede den med råsyltede hindbær, men tilbehøret kan man jo variere efter smag og behag.

ca. 16 stykker

Ingredienser

200 g smør
200 g mørk chokolade
2 dl mørk muscovadorørsukker
1 spsk. vaniljesukker
4 æg
2 1/2 dl glutenfri mel (jeg brugte blå Finax)
1 tsk. bagepulver
300 g blandede nødder

Trøffel
200 g mørk chokolade
1 1/2 dl piskefløde
2 spsk. mørk muscovadorørsukker
25 g smør
1/2 dl cognac

Læg bagepapir i bunden af en springform og smør kanterne, 24 cm i diameter. Rist nødderne på en tør stegepande. Gnid hinderne af i et viskestykke. Hak nødderne groft. Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Bræk chokoladen i mindre stykker og kom den i det smeltede smør. Rør til chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen. Rør de to slags sukker i. Tilsæt mel, bagepulver og de hakkede nødder. Kom æggene i et ad gangen. Hæld dejen i formen og bag den nederst i ovnen ved 200° C i ca. 20 minutter, kagen skal være lidt klæg i midten. Lad den køle af.

Trøffel
Bland fløde og muscovadorørsukker og kog det op. Bræk chokoladen i mindre stykker og kom den ned i flødeblandingen og rør, til den er smeltet. Rør smørret i. Tilsæt cognac. Lad det stivne, inden det smøres ud eller sprøjtes over kagen. Opbevar tærten i køleskabet og server den i mindre stykker, evt. med vaniljeis og bær.

Kilde: Dansukker

3 kommentarer:

 1. En lækker kage - skulle absolut prøve da jeg så opskriften. Dog undlod jeg cognac da jeg ikke havde noget hjem, men så kun børnene også lide den ;)

  SvarSlet
 2. Billede, tak :-)
  Jeg skal nemlig medbringe dessert til tøsehygge (hvor en af pigerne kun kan spise glutenfri).
  Så overvejer denne opskrift. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hajsa.
   Jeg har desværre ikke et billed som jeg kan sætte ind, jeg tog billedet med iphone og det kunne jeg ikke uploade til blogger. Men du kan se den originale opskrift her http://www.dansukker.dk/dk/opskrifter/formkager/brownie_t%C3%A6rte_med_cognac/tr%C3%B8ffel.aspx og den er med billed :)
   Mvh Doris

   Slet