torsdag den 29. marts 2012

Hjemmelavet pasta, glutenfrit


Jeg har bare en fimmel med køkkenudstyr, jeg kan simpelthen ikke stå for det. Mine skabe bugner med udstyr, og jeg skal snart have mit køkken bygget større. Uanset hvor tit jeg siger til mig selv at nu MÅ du ikke købe mere, så kommer der lige et godt tilbud på et eller andet som jeg bare må have.
Sådan var det også i denne uge – tænk, man kunne få en pastamaskine til 199,- - sådan en kan man jo ikke leve uden!
Jeg har ellers altid gået lidt udenom det hjemmelavede pasta, da jeg syntes det lød lidt besværligt – men hold da helt op – det tager jo absolut ingen tid at lave – især ikke med en pastamaskine.


( til 2 personer)

130 g glutenfrit mel (denne gang brugte jeg Schärs pastamel, men den var lidt smagsløs)
2 æg
knsp salt

Hæld melet i en foodprocessor og tilsæt æggene og saltet mens maskinen kører. Kør indtil det ligner revet ost.
Hæld dejen ud på bordet, og ælt det godt med hånden et par minutter så du får arbejdet lidt elasticitet i dejen.
Pak dejen ind i køkkenfilm og lad den hvile 15-30 min på bordet.
Hæld lidt mel ud på bordet som du kan bruge til at vende dejen i, så den ikke klistrer i maskinen.
Del dejen i to og kør en klump færdig af gangen. Start på det bredeste trin, og kør dejen to gange igennem på hvert trin, indtil det har den ønskede tykkelse.
Sæt herefte skæreenheden på og skær pastaen i den ønskede bredde. Vend det strimlede pasta med lidt mel så det ikke klistrer sammen når det er færdigt.
Hvis du ønsker lasagneplader, skæres den udrullede dej blot til i passende stykker.

Pastaen koges 3-5 min i letsaltet vand.

NB. Pastaen kan også rulles tyndt ud med en kagerulle, foldes sammen og skæres ud i den ønskede bredde med en kniv.

Tillæg d. 23.04.12
Igår lavede jeg en mere grov pasta, som blev rigtig god og med en rigtigt god smag.

(3 pers)
40 g kikærtemel
40 g fuldkornsrismel
40 g Jyttemel
60 g Schär pastamel

Dejen lavede jeg som bekrevet ovenfor, dog skulle dejen køres igennem pastamaskinen en del flere gange før kunne hænge ordentlig sammen. Men jo flere gange man kører dejen igennem, folder sammen og kører igennem igen, jo mere elasticitet får man arbejdet ind i dejen.
Pastaen kogte ca 5 min.

12 kommentarer:

 1. Neeeej hvor smart! Hvor har du været så heldig at findet ¨sådan et vidunder til 200 kr :-D?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lykke
   Imerco har den på tilbud i denne uge, det er en Jamie Oliver model. Så du kan lige nå det i morgen :)
   Go weekend Doris

   Slet
 2. Mmm. Lavede opskriften til ravioli, som min bedstemor lavede dem (næsten ;)Brugt ½ GF mel fra Rema/½ orange finax da jeg ikke havde Schars hjem. De blev super god og dejen var nemt at rulle ud. (har en pasta maskine men da jeg tidligere har brugt den til almindelig mel, vil jeg ikke tag chancer).

  SvarSlet
 3. Hej Bola
  Den opskrift vil jeg prøve næste gang :) den lyder spændende. Syntes ikke der var meget smag i dem jeg lavede med Schär mel. Tror du ikke det kunne være muligt for dig at rense din pastamaskine ved at lave noget glutenfri dej, med noget billigt ris eller majsmel, og så køre det igennem af nogle gange og derefter smide det ud. Sådan stod det i brugsanvisningen til min at jeg skulle gøre inden jeg tog den i brug første gang.
  Mvh Doris

  SvarSlet
 4. Hold da op en kanon god hjemmeside. Har en datter på 7 år, som lider af glutenallegi/ Søliaki. Hun er lidt utilfreds med at hun ikke kan få lov til at spise det vi andre får ind imellem. Men med denne side, kan jeg finde masse lækre opskrifter til hende. Tusind tak for at lave den side. Stort knus fra en nu lykkelig mor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa "lykkelige mor"
   Det glæder mig rigtig meget at høre, da mit hjerte brænder ekstra meget for børn med cøliaki. Jeg synes det er rigtig vigtigt at børnene har mulighed for at få det samme som deres kammerater, og jeg ved det betyder meget at man ikke skiller sig ud hele tiden, så derfor har jeg prøvet at lave nogle af de ting som falder i børns smag, bl.a. Dorios. Jeg har også forsøgt mig med mælkesnitter,men kan ikke få cremen til at blive ordentlig - desværre.
   Mvh Doris

   Slet
 5. Glæder mig til at prøve at lave hjemmelavet pasta :-) Jeg har lige købt sådan et "instrument" i Føtex, også til 200kr :-) så nu skal der leges :-D
  Endnu engang tak for din blog. Uden dette indlæg, som jeg tidligere har set, ville jeg nok aldrig have drømt om at det var en realistisk mulighed selv at lave pasta :-)
  Hilsen Heidi

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder mig at du synes om min blog. Jeg kender godt det der med pasta, jeg har også gået udenom det i rigtig mange år, og så er det i virkeligheden bare så nemt, og det smager bare så meget bedre. Så held og lykke med dit nye "instrument" ;)
   Mvh Doris

   Slet
 6. Jeg siger også mange tak for opskriften og inspirationen. Har lige mødt en meget sød pige med Cøliaki som jeg nu kan prøve at lave spændende mad til :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor dejligt at høre :) og ønsker dig held og lykke med den nye kærlighed ;)
   De bedste hilsner
   Doris

   Slet
 7. Hvad er Schärs pastamel?
  Kan ikke finde det nogen steder.

  V.H. Anne-Marie

  SvarSlet
 8. Hej Anne-Marie
  Det er denne her http://www.schaer.com/de/glutenfreie-produkte/mehl/mehl. Men du kan også sagtens bruge orange Finax f.eks den har også en rigtig god bindeevne.
  Mvh Doris

  SvarSlet