onsdag den 2. november 2011

Rabarber crumble, glutenfri

Hurtig, nem og lækker rabarber kage.

ca 500 g rabarber
1 dl sukker
1 spsk revet frisk ingefær (kan udelades)

Crumble masse:
1 dl glutenfri mel
1 dl rent havregryn
1 dl sukker
50 g mandler, hakkede
1 tsk kanel
½ tsk kardemomme
½ tsk salt
75 g smør

Vend rabarberne m. sukker og ingefær, og bag i 10-20 min. ved 180 grader.
Bland crumble massen og kom den ovenpå rabarberne, og bag yderligere 20 min, eller til tærten er sprød
og rabarberne bobler.
Serveres lun med flødeskum eller creme fraiche

5 kommentarer:

  1. Hej, kanon blog, med masser dejlige opskrifter.
    Må man gerne få havregryn, når man kan ikke kan tåle gluten?

    Mvh Sofie

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sofie
      Tak skal du have, det glæder mig at høre :) Voksne med cøliaki må gerne spise havre, hvis deres tal er ok, og man ikke selv mærker noget når man spiser det. Det anbefales at man ikke spiser mere end 40 g pr. dag, det svarer til ca 1 dl. Børn frarådes at spise havre. Jeg synes det er fantastisk at vi må spise det, det giver en god smag i brødet, og det er jo rigtig sundt, det er nemt at bage med og det giver en god konsistens i brød og bagværk.
      Mvh Doris

      Slet
    2. Hej igen Sofie.
      Det er vigtigt at bemærke, at det havre vi må spise skal være glutenfrit. Vi må ikke spise almindelig havregryn, da det er valset på de samme møller hvor der også er valset andre glutenholdige kornsorter, så derfor kan man ikke være sikker på at det er rent. Glutenfri eller rent havregryn kan købes i nogle helsekost butikker, eller netbutikker som også sælger glutenfrit mel.
      Mvh Doris

      Slet
  2. Tusinde tak for svar, det er jo noget af en jungle:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne-Sofie
      Det var så lidt, du skal endelig spørge hvis der er noget du er i tvivl om, jeg hjælper gerne :)
      Mvh
      Doris

      Slet