fredag den 7. oktober 2011

Pizza bund fra glutenfreegoddess.blogspot.com

Jeg har forsøgt at oversætte pizzabunden fra ovennævnte blog, da den lyder meget spændende, jeg har ikke selv prøvet den endnu, men tror den skal prøves i weekenden.


Smør to pizzaforme ca 30 cm (lagkageforme kan bruges) og drys let med glutenfrit mel.

I en stor røreskål blandes de tørre ingredienser:
240 g tapioca mel
130 g sorghum mel*
80 g brun ris mel
60 g hirse mel
3 tsk bagepulver
2 tsk xanthan gummi
1 tsk fint hav salt
3 tsk rørsukker

*Jeg har ikke kunnet finde ud af hvad dette er for en type mel på dansk, men jeg vil prøve med orange Finax.

I en anden lille skål blandes:
3,1 dl håndvarmt vand
1 tsk rørsukker
25 g gær

Udrør sukker og gær i vandet og lad det stå til gæren begynder at boble.
Hæld gærblandingen i melblandingen og rør rundt.

Tilsæt:
4 spsk god oliven olie
2 æggehvider, piskede
¼ tsk ris vineddike, eller anden vineddike uden for meget smag

Ælt dejen til den er blød og lind, den skal være cremet og blød, ikke som brød dej, nærmere som kage dej. Del dejen i to med en dejskraber, og hæld dem i hver sin form. Dejen presses/glattes ud i formen med fugtige hænder. Dejen er temmelig klistret, så hav tålmodighed når du glatter den ud, og fugt hænderne flere gange. Du bliver belønnet med en super lækker bund.
Bundene hæver på et lunt sted i ca. 15 min. Tænd ovnen på 200 grader.
Stil begge bunde i den forvarmede ovn på en gang, og byt den øverste med den nederste når halvdelen af bagetiden er gået, så de bliver ens bagte. Bages i ca. 10 min. til de er gyldne.

Fyldet har jeg ikke oversat, da det jo er meget individuelt.
Go’ fornøjelse.

4 kommentarer:

  1. sorghum hedder durra på dansk og er en græsart. Planten ligner i mange træk Hirsearterne, men om hirse kan erstatte durra ved jeg ikke. der er vel kun at prøve :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak for svaret :)
      Mvh Doris

      Slet
  2. Sorghum mel kan også købes i DK ☺

    SvarSlet
  3. Sorghum mel kan også købes i DK ☺

    SvarSlet