søndag den 9. oktober 2011

Verdens nemmeste glutenfrie hindbærsnitter


I dag har jeg bagt de hurtigste og nemmeste hindbærsnitter nogensinde, det tog mig 30 min så var de færdig pyntede og klar til at blive spist med stor velbehag. Dejen var super nem at arbejde med.

Ingredienser
1 pose pajskalsmix fra Mix Well
1½ dl flormelis
1 tsk vanille
1 æg

Bland det hele i en røreskål eller foodprocessor, og rør til dejen har samlet sig. Del dejen i to lige store dele, og rul hver del ud for sig, på et stykke bagepapir, brug lidt maizena til drysse med så det ikke hænger i kagerullen. Rul ud i to lige store aflange firkanter, mine var 11x35 cm, ca 3 mm i tykkelse.

Bag ved 180 grader i ca 10 min til de er gyldne. Smør et lag hindbærmarmelade på den ene firkant, straks de tages ud af ovnen, og vend den anden firkant ovenpå, ved hjælp af bagepapiret, vær lidt forsigtig, så de ikke knækker alt for meget. Smør straks med flormelis blandet op med vand og drys med krymmel. Skæres i passende stykker med en skarp kniv.
Velbekomme, så er der serveret.

23 kommentarer:

 1. Wow, det er en opskrift jeg kan lide - nem at lave, og lækkert at spise ;-)

  SvarSlet
 2. Ja dem må vi have nogle flere af;)

  SvarSlet
 3. hej
  hvoe køber du det mel
  karin geertsen

  SvarSlet
 4. Hej Karin
  Den kan købes hos www.allergikost.com, og i nogle Løvbjerg butikker(de får deres glutenfrie varer fra Allergikost)Men den har ændret navn til tærtemix og har vare nr. ALMEL1547.
  Venlig hilsen
  Doris

  SvarSlet
 5. vil man kunne bruge et andet mærke mel istedet? fx schär mix c?

  SvarSlet
 6. Hvor ser de lækre ud ;)

  SvarSlet
 7. Det er jo en færdig mix til mørdej som er brugt i denne opskrift, så umiddelbart kan du ikke bare erstatte med ren glutenfri mel, så skal du finde en almindelig opskrift og erstatte melet med glutenfri mel. Jeg ved at nogle bruger opskriften fra "Det Søde Liv" på DR1, men den bliver vist meget porøs, efter hvad jeg har kunnet læse mig til på facebook, har ikke selv prøvet.
  Venlig hilsen
  Doris

  SvarSlet
 8. Hej Doris.
  Jeg kan ikke finde mørdejen på dere hjemmesiden eller andre steder fra dk. Heller ikke ved at søge på varenummeret.. Er det længe siden du har bestilt fra dem..?
  Venlig Hilsen
  Cille

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Cille.
   Jeg talte med Allergikost forleden, og der er simpelthen sket det forfærdlige, at de ikke tager den hjem mere ;( Fedtafgiften har gjort at den vil blive så dyr at hun ikke mener at hun kan sælge den mere øv øv øv!
   Mvh
   Doris

   Slet
 9. Ej øv øv øv øv! Dumme dumme fedtafgift!
  Så må jeg prøve fra bunden. Det lød ellers så dejligt nemt.
  Min svigermor og mig har begge fået gluten allergi og vi savner hindbærsnitter helt vildt, så jeg må prøve om jeg kan lave dem på en anden måde.. :)
  Mvh
  Cille

  SvarSlet
 10. Hej Doris og Cille
  Jeg var i dag i butikken LIVA i Kolding (som har et fint udvalg af glutenfrie produkter), og her havde de mel-mixet til mørdej, som du har brugt til denne opskrift.. Så der er stadig håb der ude! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa.
   Jeg tror desværre kun det er en stakket frist, da jeg er ret sikker på at det er Allergikost som er leverandør af alle Mix Well produkter til danske butikker, så det er nok slut når LIVA har udsolgt, desværre:(
   Mvh Doris

   Slet
 11. Hej

  Man kan købe pajskalsmix fra Mix Well direkte ved producenten i Sverig. Men det er nok bare lidt dyrt i fragt. Men hvis man nu var flere fra samme område om at bestille, så kunne det jo nok gå an.

  MVH Nina Fleron

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nina.
   Ja det var selvfølgelig en mulighed, for det er godt nok træls at den udgår herhjemme :)
   Mvh Doris

   Slet
 12. Hej Doris..

  Jeg er begyndt at køre til Sverige og handle mel og andet til nogle måneder.. Der fandt jeg pajskalsmix fra Mix Well til 23 svenske kroner.. Så hvis man er der alligevel eller kender nogen der er så kan det fås der.. :) Jeg er ved at undersøge om det også kan fås i Tyskland..

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Cecilie
   Det lyder spændende, lad mig endelig høre hvis du finder ud af noget :)
   Mvh Doris

   Slet
 13. Til dem af jer der oplever, at jeres deje skiller ad, vil jeg foreslå, at I går i jeres helsekostbutik og køber Glutenerstatning fra Orgran. Det er næsten et helt vidundermiddel og jeg har ikke haft en eneste dej der er blevet porøs, siden vi begyndte at bruge det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lotte
   Tak for dit tip, gode tips modtages med glæde :)
   Mvh Doris

   Slet
 14. Synes lige jeg må skrive her, at vi nu igen har tærtemix (pajskalsmix) på lager. Det lader jo til, at fedtafgiften bliver afskaffet igen pr. 1. januar.
  Iøvrigt - i stedet for glutenerstatning, kan I anvende guargum. Det holder også på dejen og er især super til småkager
  Mvh
  Gurli
  Allergikost

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gurli
   Det var da en rigtig god nyhed, tusind tak for det :)
   Mvh Doris

   Slet
 15. Er de fryseegnede? :) Hvis nogen har oplevet at de er kommet så langt? :)

  SvarSlet
 16. Hej Celia
  Jeg har prøvet at fryse dem, og det kan sagtens lade sig gøre med glasur og det hele ;) De bliver en smule mere bløde, men ikke noget der betyder noget synes jeg - de smager stadig mega godt ;)
  Mvh Doris

  SvarSlet
 17. Årh pokkers - det virkede ellers lige så nemt, men der er mælk i melet :(

  SvarSlet