En rigtig lækker kringle, som smager bedst når den er lun. Den kan sagtens fryses ned med glasur. Jeg tøede den op og gav den ganske kort tid i microovnen, så var den så god som ny igen. Dejen kan være lidt svær at arbejde med, den er meget porøs, men med lidt tålmodighed kan det sagtens lykkes, og den er bestemt værd at prøve.
(2 stænger)
4 spsk sukker
½ tsk salt
1 spsk Fiberhusk
ca 375 g glutenfri mel (Poensgen classic) el. (Finax rød )
2 æbler
50 g hasselnødder
1 spsk kanel
2 spsk sukker
1 spsk kakao
en smule kogende vand
Tip:
Opskriften kan også bruges til minikanelgifler: Undlad æblerne.
Del dejen i to og rul hvert stykke ud i et 15 cm bredt stykke ca. ½ cm tykt. Kom fyld på, rul den sammen til en lang pølse og skær små gifler ud af den. Pensl med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 200 grader i 8-10 min.
Inspiration: Byens bedste brød og kager af Rikke Gryberg
(2 stænger)
Dej:
1 dl mælk
50 g gær
1 æg
125 g blødt smør50 g gær
1 æg
4 spsk sukker
½ tsk salt
1 spsk Fiberhusk
ca 375 g glutenfri mel (Poensgen classic) el. (Finax rød )
Fyld:
100 g marcipan2 æbler
50 g hasselnødder
1 spsk kanel
2 spsk sukker
Glasur:
100 g flormelis1 spsk kakao
en smule kogende vand
Smelt smørret og tilsæt mælken. Når blandingen er håndvarm , hældes den i en røreskål og gæren og Husk udrøres heri. Kom æg, salt og sukker i blandingen, og tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem. Stil dejen til hævning under et klæde i ca. ½ time.
Del dejen i to og rul hver del ud for sig i et firkantet, aflangt stykke ca. ½ cm højt. Riv marcipanen hen over dejen i en bred bane, med lad et par dcentimeter være fri i enderne til at folde ind til sidst.
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i små tern. Hak hasselnødderne. Fordel begge dele over marcipanen og drys med kanel og sukker.
Fold forsigtigt dejen ind over fyldet, først i enderne,fold derefter begge sider ind over midten så de dækker æblerne. Dejen er lidt skræbelig, så det kan godt drille lidt. Hvis dejen sprækker lidt, må man lige trykke dejen lidt sammen, så fylde er lukket inde.
Stil kanelstængerne til hævning på en bageplade beklædt med bagepapir i 1 time.
Bag stængerne ved 200 grader i ca 25 min.
Tag dem ud og lad dem køle af. Rør glasure sammen og pynt kanelstængerne. Drys evt. med ristede hasselnøddeflager.
Tip:
Opskriften kan også bruges til minikanelgifler: Undlad æblerne.
Del dejen i to og rul hvert stykke ud i et 15 cm bredt stykke ca. ½ cm tykt. Kom fyld på, rul den sammen til en lang pølse og skær små gifler ud af den. Pensl med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 200 grader i 8-10 min.
Inspiration: Byens bedste brød og kager af Rikke Gryberg
Såg gott ut! Vad är det som står under marsipan?
SvarSletHej Linda.
SvarSletDet er äpple :)
Kære Doris .
SvarSlettror du man kan bruge den her opskrift på sådan en gammeldags Kringle med remonce og nødder på ?
kh
Fie