![]() |
Foto Kvickly |
Ugens opskrift på Kvicklys juleblog. Udfordringen lød på:
Fersk Änglamark svinemørbrad, 550 g. Julen er en fed måned i mange henseender. Lav et forslag til en lækker opskrift med fokus på fedtfattig mad.
Vi kender det alle!!! Julen har været god og den
har måske stået i familiens tegn, med god mad og julelækkerier. Men på et
tidspunkt når man dertil hvor man bare ikke rummer mere julemad og man trænger
til et sundt input. Vi kommer her med vores forslag på en sund hverdags ret,
dog med et lille touch af jul i form af stjerneanis og ingefær. Retten er tænkt
til en familie på fire, to voksne og to børn.
Mørbrad
4 pers.
ca. 500 g svinemørbrad, afpudset og skåret i
skiver
4 lakridsrods stænger
Lakrids pulver til at drysse ovenpå inden de
kommer i ovnen
Marinade:
1 dl. pære-eller æble juice (sukkerfri eller
friskpresset)
½ dl oliven olie
3 stjerneanis
1 spsk. frisk revet ingefær
Salt og peber
Sådan gør du:
- Det hele blandes sammen og hældes over mørbraden som trækker nogle timer eller natten over.
- Sæt kødet på lakridsrods stængerne og drys med salt, peber og evt. lakridsrodspulver.
- Steges i ovnen på 200 ̊ i ca. 20 minutter.
Små ovnbagte kartofler
500 g små kartofler
Olivenolie
Groft salt
Sådan gør du:
- Kartoflerne skrubbes rene og tørres fri for vand.
- Hæld kartoflerne i en plastpose sammen med lidt olivenolie og salt, og vend det hele godt rundt.
- Fordeles i en bradepande og bager ved 200-225° til de er møre, 30-40 min.
Rødbedetzatziki (laktosefri)
1 bæger Alpro soya yoghurt
4 fed hvidløg (små)
2 tsk. salt
¾ tsk. peber
320 g rødbeder
Sådan gør du:
- Skræl og riv rødbederne.
- Kom dem i en sigte, kom 2 spsk. groft salt på dem og lad dem stå i ca. 20 minutter (saltet ”trækker” vandet ud af dem). Efter 20 minutter skylles de og står i sigten mens det andet tilberedes.
- Hæld yoghurt op i en skål (man kan med fordel dræne det i nogle timer inden, men ikke et must)
- Tilsæt hvidløg, salt og peber.
- Væden trykkes ud af rødbederne og blandes i yoghurten.
- Tzatzikien stilles på køl inden servering, den kan med fordel laves dagen i forvejen.
Rosenkålssalat med hele boghvedekerner
400 g rosenkål
1 stort rødt æble
1 rødløg
50 g boghvedekerner
En håndfuld frisk mynte
Dressing:
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. olivenolie
½ dl æble juice
Lidt salt og peber
3 spsk. citronsaft
Sådan gør du:
- Rens rosenkålene og skille skil bladene fra hinanden.
- Bland ingredienserne til marinaden.
- Kom boghveden op i en sigte, og skyld dem i mindst 1 liter kogende vand (vigtig da boghvede har et naturligt farvestof på skallen som smager besk, det skal skylles af først)
- Kog boghveden som anvist på pakken.
- Rens og hak løget og kom det i salaten, det samme gøres med den friske mynte og æblet.
- Kom dressingen på så æblet ikke bliver brun.
- Vend boghveden i til sidst.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar