mandag den 2. december 2013

Semper produkter

Spændende – spændende, har for nyligt fået en goodie bag fra Semper, som jo nu endelig kan købes flere steder i Danmark. Foreløbig er det Super Bedst og Helsam som forhandler det. Jeg har altid være ret vild med Sempers produkter, og brugte deres mel rigtig meget til at bage med de første mange år med cøliaki. Men jeg blev med tiden lidt træt af, at der kun var et sted i Danmark, hos en sur bager, hvor man kunne købe det, så jeg gik derfor over til andre mærker.

På billedet kan du se hvad der alt var med, jeg har prøvet det hele, og må sige at jeg kun har positivt at sige om de ting jeg fik, pastaen smager godt og klistrer ikke sammen, Cookie-o's, de smager bare godt og det samme gør Flapjack'en og knækbrødet.

Det eneste man bare skal være opmærksom på er at en del af Sempers produkter indeholder renset hvedestivelse, hvis man ikke kan tåle det. Men på alle produkter er der en farvekode som indikerer om varen indeholder hvedestivelse, havre eller er naturligt glutenfri, så det er nemt at overskue.

Hvis jeg lige skal fremhæve en enkelt ting så må det være brødblandingen. Det gav et super lækkert brød, med en god smag og på ingen måde tørt eller kedeligt. Jeg bagte det, så vi kunne tage det med på vores tur til Stockholm til cøliakimesse, og vi kunne stadig spise af det på 3. dag uden at det var blevet ristet eller lunet, og det var stadig fint at spise uden at være tørt. Jeg fulgte opskriften som var på pakken.

3 kommentarer:

 1. Jeg købte lidt semper med hjem fra Sverige tidligere i år og var især glad for lasagnepladerne. De fleste andre mærker skal koges før lasagnen lægges sammen, det skal sempers ikke. Og hvis man varmer lasagnen op smuldre pastaen ikke, som mange andre mærker. Bare lige et tip :)

  SvarSlet
 2. Bruger du aldrig "alm" mel? :) Jeg tænker på majsmel, kartoffelmel, maizena og rismel? Tror du man evt kan blande disse, hvis man i en periode vil prøve at leve glutenfri? Eller vil du anbefale Sempermel og andet lign. ?
  Tak på forhånd
  Hilsen Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla :)
   Man kan sagtens bruge de andre "almindelige" meltyper, man skal bare huske at blande dem, så får man en melblanding som minder om fx Sempermel.
   Nu ved jeg selvfølgelig ikke, hvorfor du eventuelt, vil leve glutenfrit i en periode, men hvis det er fordi du har mistanke om at du ikke kan tåle gluten, skal du være obs på at, hvis du skal have lavet undersøgelserne skal du have spist gluten i ca. en måned inden en eventuelle biopsi for at se om tarmen tager skade :)
   Håber du kan bruge svaret

   Slet