tirsdag den 27. november 2012

Finskbrød gluten-/laktosefri


En dejlig juleklassiker som man aldrig går fejl af.



 
400 g glutenfri mel, orange Finax

240 g fri margarine

80 g sukker

1 lille spsk gfg

Pynt:
æg, perlesukker og hakkede mandler
 
  • Bland alle ingredienserne i en skål, saml dejen og sæt den køligt et kvarter.
  • Tril dejen til tommelfinger tykke stænger. 
  • Tryk dem lidt flade og pensl med sammenpisket æg.
  • Skær dem i ca. 4 cm lange stykker og drys med perlesukker og hakkede mandler.
  • Bag kagerne midt i ovnen ved 200 grader, over og undervarme, i ca 8 min.
 
Tip: Vi bagte dem med laktosefri smør på mit julebagekursus, og det gav ikke så godt et resultat, de flød en del ud, så jeg vil klart anbefale at bruge fri margarine eller evt. almindelig margarine til denne opskrift.

6 kommentarer:

  1. Svar
    1. Gfg er glutenfri gluten, "Gluten substitute" under dette link kan du se hvordan pakken ser ud http://www.helsam.dk/templates/product.asp?ProductGuid=1029&GroupGuid=2703010

      Slet
  2. kan man erstatte margarine med smør?

    SvarSlet
  3. Hej Ulla
    Nu har jeg prøvet at bage dem med tre forskellige slags fedtstof, og de falder forskelligt ud hver gang. På mit julebagekursus bagte vi dem med laktosefri smør, og de flød en del mere ud og blev mere porøse en dem med margarine. Igår bagte jeg dem med almindelig margarine, og da holdt de faconen fint, men klistrede fast i munden, så man får helt klart det bedste resultat med Frimargarine :)
    Mvh Doris

    SvarSlet
  4. Hej Doris
    Min far på 70år har haft glutenallergi i omtrændt 7år nu tror jeg.
    Han elsker kage og har altid gjort det. Han er en af dem der ikke kan synde på nogen måde uden det får konsekvenser.
    I december 2012 afprøvede jeg dine opskrifter på Brunkager, vanilliekranse, pebernødder og finskbrød og aldrig har det lykkes så godt, de var helt perfekte.
    De sidste mange år har jeg haft småkager på størrelse med bageplader, og mange eder er blevet udstødt. Men jeg må sige til dig at dine opskrifter har bragt lykke,og min Far har næsten spist 200stk brunkager på nuværende tidspunkt.
    Dine opskrifter er fantastiske og til stor inspiration. Håber at jeg kan deltage på en af dine bagekurser i 2013.
    Med venlig Hilsen Anita

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anita
      Det glæder mig godt nok meget at høre:)det lyder som om din far har haft en rigtig god jul i år ;)Og hvor må han være glad for at have en datter som dig som kommer med hjemmebag til ham.
      Nu ved jeg jo ikke hvor du bor, men håber da bestemt også det kunne lykkes at ses på et bagekursus:)
      Tusind tak for din søde kommentar, og hils din far mange gange:)
      De bedste hilsner
      Doris

      Slet