En dejlig juleklassiker som man aldrig går fejl af.
400 g glutenfri mel,
orange Finax
240 g fri margarine
80 g sukker
1 lille spsk gfg
Pynt:
æg, perlesukker og
hakkede mandler
- Bland alle ingredienserne i en skål, saml dejen og sæt den køligt et kvarter.
- Tril dejen til tommelfinger tykke stænger.
- Tryk dem lidt flade og pensl med sammenpisket æg.
- Skær dem i ca. 4 cm lange stykker og drys med perlesukker og hakkede mandler.
- Bag kagerne midt i ovnen ved 200 grader, over og undervarme, i ca 8 min.
Tip: Vi bagte dem med laktosefri smør på mit julebagekursus, og det gav ikke så godt et resultat, de flød en del ud, så jeg vil klart anbefale at bruge fri margarine eller evt. almindelig margarine til denne opskrift.
Hvad er gfg ?
SvarSletGfg er glutenfri gluten, "Gluten substitute" under dette link kan du se hvordan pakken ser ud http://www.helsam.dk/templates/product.asp?ProductGuid=1029&GroupGuid=2703010
Sletkan man erstatte margarine med smør?
SvarSletHej Ulla
SvarSletNu har jeg prøvet at bage dem med tre forskellige slags fedtstof, og de falder forskelligt ud hver gang. På mit julebagekursus bagte vi dem med laktosefri smør, og de flød en del mere ud og blev mere porøse en dem med margarine. Igår bagte jeg dem med almindelig margarine, og da holdt de faconen fint, men klistrede fast i munden, så man får helt klart det bedste resultat med Frimargarine :)
Mvh Doris
Hej Doris
SvarSletMin far på 70år har haft glutenallergi i omtrændt 7år nu tror jeg.
Han elsker kage og har altid gjort det. Han er en af dem der ikke kan synde på nogen måde uden det får konsekvenser.
I december 2012 afprøvede jeg dine opskrifter på Brunkager, vanilliekranse, pebernødder og finskbrød og aldrig har det lykkes så godt, de var helt perfekte.
De sidste mange år har jeg haft småkager på størrelse med bageplader, og mange eder er blevet udstødt. Men jeg må sige til dig at dine opskrifter har bragt lykke,og min Far har næsten spist 200stk brunkager på nuværende tidspunkt.
Dine opskrifter er fantastiske og til stor inspiration. Håber at jeg kan deltage på en af dine bagekurser i 2013.
Med venlig Hilsen Anita
Hej Anita
SletDet glæder mig godt nok meget at høre:)det lyder som om din far har haft en rigtig god jul i år ;)Og hvor må han være glad for at have en datter som dig som kommer med hjemmebag til ham.
Nu ved jeg jo ikke hvor du bor, men håber da bestemt også det kunne lykkes at ses på et bagekursus:)
Tusind tak for din søde kommentar, og hils din far mange gange:)
De bedste hilsner
Doris