torsdag den 15. november 2012

God morgen æble mums, glutenfriFor en del år siden spiste vi efter Vægtkonsulenternes principper, og her faldt jeg over en opskrift som blev kaldt ”Morgen æblekage”. Nu er det jo sådan med kage og mig, at vi har meget svært ved at undvære hinanden, så det der med kage til morgenmad og så oven i købet med god samvittighed, det var lige noget for mig. Jeg blev faktisk ret glad for opskriften, og har siden bagt den mange gange, jeg har blot ændret lidt i den hen ad vejen, så her får du min udgave. Jeg har også ændret navnet, da det måske kan skære nogle lidt i ørerne med kage til morgenmad, især hvis man giver det til børnene, og de bagefter går hen i børnehaven og siger at de har fået æblekage til morgenmad – så er den nok ikke så god, tror jeg.

Jeg laver gerne en stor portion som jeg så deler i portioner af 200 g og gemmer dem i fryseren. Så får den en tur i microovnen til den er lun og lækker til morgenmaden.

150 g glutenfri havregryn

150 g smuldret glutenfrit ”rugbrød”

75 g mel

80 g blødt smør eller fri margarine

evt. lidt mandelessens

4 spsk sukker

2 spsk kanel

ca. 7 store æbler

Jeg bruger som regel et stort ovalt ovnfast fad, og det er mængden afpasset efter. Jeg har aldrig talt hvor mange æbler jeg bruger, jeg fylder bare altid fadet så der lige er 1 cm kant tilbage som kan holde på crublen øverst.
  • Skær de skrællede og rensede æbler i tynde både og fordel dem i det smurte fad.
  • Drys æblerne med kanel og vend dem lidt rundt så kanelen bliver fordelt på dem alle.
  • Havregryn, ”rugbrød”, mel, smør, sukker og mandelessens blandes til en grynet masse.
  • Fordel havregrynsmassen over æblerne.
  • Bages i ca. 60 min ved 180 grader varmluft, nederst i ovnen.

Serveres med skyr eller græsk yoghurt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar