For
en del år siden spiste vi efter Vægtkonsulenternes principper, og
her faldt jeg over en opskrift som blev kaldt ”Morgen æblekage”.
Nu er det jo sådan med kage og mig, at vi har meget svært ved at
undvære hinanden, så det der med kage til morgenmad og så oven i
købet med god samvittighed, det var lige noget for mig. Jeg blev
faktisk ret glad for opskriften, og har siden bagt den mange gange,
jeg har blot ændret lidt i den hen ad vejen, så her får du min
udgave. Jeg har også ændret navnet, da det måske kan skære nogle
lidt i ørerne med kage til morgenmad, især hvis man giver det til
børnene, og de bagefter går hen i børnehaven og siger at de har
fået æblekage til morgenmad – så er den nok ikke så god, tror
jeg.
Jeg
laver gerne en stor portion som jeg så deler i portioner af 200 g og
gemmer dem i fryseren. Så får den en tur i microovnen til den er
lun og lækker til morgenmaden.
150
g glutenfri havregryn
150
g smuldret glutenfrit ”rugbrød”
75
g mel
80
g blødt smør eller fri margarine
evt.
lidt mandelessens
4
spsk sukker
2
spsk kanel
ca. 7 store æbler
Jeg bruger som
regel et stort ovalt ovnfast fad, og det er mængden afpasset efter.
Jeg har aldrig talt hvor mange æbler jeg bruger, jeg fylder bare
altid fadet så der lige er 1 cm kant tilbage som kan holde på
crublen øverst.
- Skær de skrællede og rensede æbler i tynde både og fordel dem i det smurte fad.
- Drys æblerne med kanel og vend dem lidt rundt så kanelen bliver fordelt på dem alle.
- Havregryn, ”rugbrød”, mel, smør, sukker og mandelessens blandes til en grynet masse.
- Fordel havregrynsmassen over æblerne.
- Bages i ca. 60 min ved 180 grader varmluft, nederst i ovnen.
Serveres med skyr
eller græsk yoghurt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar