torsdag den 9. august 2012

Nigellas chokolade pavlova, glutenfri

En af mine absolutte favoritter er Nigella Lawson, og da jeg skulle holde afskedsmiddag for min søn, var jeg ikke i tvivl om at jeg skulle lave denne super lækre dessert. Denne lækre marengs, men en sej og klistret chokolade kerne og kombinationen af den søde kage mod de friske syrlige bær er bare en fantastisk afslutning på en god middag. Den er virkelig værd at prøve, og super nem at lave.

Til 8-10 pers.

6 æggehvider
300 g sukker
3 spsk kakao
1 tsk balsamico eller rødvins eddike
50 g mørk hakket chokolade

Til pynt
3 dl piskefløde
500 g hindbær, jordbær eller andre bær efter smag
2-3 spsk mørk hakket chokolade


Tænd ovnen på 180 grader og beklæd en bageplade med bagepapir, hvor du tegner en cirkel på i den størrelse som du vil have bunden eller ca 23 cm i diameter, vær obs på at den godt kan blive lidt større når den bliver bagt.
Pisk æggehviderne let stive, til du kan lave små skumtoppe på.
Fortsæt med at piske mens sukkeret tilsættes en skefuld af gangen, indtil marengsen er stiv og skinnende.
Så er du færdig med at piske.
Drys kakaopulveret og det hakkede chokolade ud over marengsen og tilsæt eddiken.
Vend det hele forsigtigt rundt indtil kakaopulveret er godt blandet med marengsen.
Skrab marengsen over på bagepladen og form en rund bund med en ske, jævn den lidt ud og lav eventuelt en lille forhøjning rundt langs den yderste kant til at holde på fyldet.
Sæt bunden i den varme ovn og skru straks ned på 150 grader og bag den i 1 – 1 1/4 time.
Sluk for ovnen og åben ovnlågen på klem, og lad marengsbunden køle helt af i ovnen.
Bunden vil krakkelere lidt på kanten og være glat på oversiden.

Servering: pisk fløden til den er let og luftig, ikke helt stiv. Fordel fløden på marengsbunden, drys de friske bær ud over og pynt til sidst med det hakkede chokolade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar