fredag den 17. august 2012

Nye typer mel


Så - kære venner nye tider venter forude - nu skal der virkelig eksperimenteres med nye produkter!!
Jeg har lige fået en hel masse spændende nye typer mel ind af døren og i sommerferien har jeg fundet lidt forskelligt i nogle indvandrer butikker - til billige penge. Er mega  spændt på at komme igang.
Jeg har fået 25 kg teff mel - ja du så rigtigt - Anja skal så have det halve. 2 kg sorghum mel, 2 kg fuldkornshirse mel, 1 kg brun ris mel, 2 kg tapioca mel, 1 kg hel teff og 1 kg teff flager.
De første baguettes med rosmarin og hvidløg er allerede sat til hævning -så jeg venter spændt på resultatet. opskriften hører i nærmere om senere, hvis resultatet bliver godt.
God weekend til jer alle :)

8 kommentarer:

 1. Hej, hvor har du købt teff melet? Min søn er multi allergiker, vi har kun omkring 15 fødevarer han kan spise, og teff er et af dem, men jeg har kun fundet det i 400 g. poser til en formue? En sæk lyder som en noget billigere løsning. :o) Så et link eller et tip om hvor jeg kan købe det, ville være meget velkomment!

  På forhånd tak,

  kærligst Heidi

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi.
   Det lyder godt nok som noget af en opgave at finde på retter og brød til din søn, men det er godt at han kan tåle teff, det er jo meget sundt og har meget fiber og protein.
   Jeg har købt det i tyskland på denne hjemmeside http://www.teff-shop.de/ de har både hel teff, teff flager, mørk og lys teff mel og nogle teff barer som smager rigtig godt.
   kærlig hilsen
   Doris

   Slet
 2. Doris, hvor har du dog fundet sorghum?
  Jeg har ledt og ledt, kontaktet producenter og leverandører og prøvet at bestille over nettet - men uden held! Så venter spændt:)
  Held og lykke med eksperimenteringen - jeg er virkelig glad for specielt tapioca og de forskellige risvarianter..

  SvarSlet
 3. Hej Katrine
  Det har jeg købt på Amazon: http://www.amazon.co.uk/Ashapura-Juwar-Sorghum-Flour-1kg/dp/B003P8HXYK/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1349295865&sr=8-2
  Jeg synes også det er rigtig spændende med alle de nye slags mel jeg har købt, sorghum har en super god smag. Jeg lurer også lidt hos dig, hvordan du bruger de forskellige slags, håber det er ok ;)
  Mvh Doris

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmm okay, jeg har ellers også prøvet via Amazon, men når jeg er nået til kassen, så meddeler den at det ikke er muligt at shippe til pågældende land..
   Men med dette link er det lykkedes!! Wuhuu.. tak:)

   Selvfølgelig skal man lure, ellers bliver opskrifterne jo ikke udviklet.. Blogs er til for at dele og inspirere!

   Slet
 4. Hej Doris

  Har du set http://www.Teff-Shop.de nu også har nogle nye produkter såsom quinoa mel, amaranth mel og boghvede mel.Hvorfor har du ikke at shoppe i dit link liste? ville være dejligt at få Teff med os, er meget vanskeligt.hilsen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa.
   Jeg har lavet en shoppingliste, jeg kalder den bare "forhandlere" :)
   Mvh Doris

   Slet
 5. I-herb har også sorghum mel. Og der er billig porto. Man skal bare huske at hvis man bestiller for mere end 80 kr. kommer der moms på. :-)

  SvarSlet