onsdag den 2. maj 2012

Provena havreboller


Super gode boller som minder så meget om almindelige boller, og så er de rigtig nemme og hurtige at lave.


4 dl vand
1 tsk salt
½ dl oliemargarine
11 g tørgær eller (50 g frisk gær som udrøres i det lunkne vand)
500 g Provena havremelmix til brød, den orange pose.

Bland mel og tørgær. Lun vandet til det er håndvarmt, tilsæt salt, oliemargarine og melmix.
Ælt dejen med håndmixer eller røremaskine, først ved lav hastighed i ½ min. og derefter ved fuld effekt i et min.
Lad dejen hæve et lunt sted i ca 15 min.
Hæld dejen ud på et melet bord, og form den til en pølse. Del pølsen i 12 stykker og fugt hænderne med lidt olie og form dejstykkerne til boller.
Læg bollerne på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 20 min.
Pensl bollerne med æg eller vand, og drys evt. med solsikkekerner eller hvad du nu har lyst til.
Bag bollerne ved 225 grader i 12-15 min.

Tip: Provenas produkter kan købes hos www.allergikost.com eller i Løvbjerg


5 kommentarer:

  1. Hej Doris

    Har du prøvet, at bage med Provenas turkis blanding eller den pink Oat flour. Hvis du har, vil du så ikke ligge dem ud på nettet.

    SvarSlet
  2. Hej Lone
    Jeg har lige forsøgt med en fedtfattig tærtebund igår, men den blev en smule mere hård end jeg havde håbet. Under dette link kan du finde en masse opskrifter på engelsk eller svensk http://www.provena.fi/en/recipes/ Eller du kan købe et lille hæfte med deres opskrifter hos Allergikost.com til omkring en tyver tror jeg.
    Mvh Doris

    SvarSlet
  3. Hej Doris

    Hvad går galt? Jeg har doblet hele din opskrift, så jeg kan bage af hele posen (1 kg. melblanding Provena Orange.)
    Det bliver så blødt og klisterende at det ikke kan formes.
    Efter 15 min. er bollerne totalt bløde og slatne.
    Mvh.
    Michael

    SvarSlet
  4. tilføjelse: Det er efter 15 min. i ovnen v. 225 grader.
    Mvh.
    Michael

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Michael.
      Ej det var træls for dig. For en god ordens skyld vil jeg lige sige at det ikke er en opskrift jeg selv har lavet, det er fra et opskriftshæfte som Provena selv har lavet. Men jeg forstår ikke helt at det går så galt for dig, jeg har lavet dem masser af gange efter opskriften uden problemer. Det eneste jeg kan se er at du måske har været lidt for rundhåndet med vandet, det kan nogle gange være lidt forskel på mængden hvis man bruger et liter mål til at måle med. Det ville faktisk være meget bedre at angive vandemængden i gram. Men dejen er ret blød og kan være svær at forme, men det plejer ikke at være et problem at få dem gennembagt. Det er desværre den bedste hjælp jeg kan give dig :)
      Mvh Doris

      Slet