mandag den 23. april 2012

Mexikanske majs tortillas, gluten/laktosefrie

Hvor er det bare fantastisk med en handymand i huset, check lige denne tortillapresser som han har lavet til mig.
For et år siden var jeg i USA, hvor jeg købte en tortillapress, men jeg har ikke brugt den så meget da jeg synes tortillaerne bliver for små, jeg kan godt lide at lave en rigtig wrap – og det kan jeg nu. Den er lavet så størrelsen på tortillaerne passer præcis til min pande. Her kan du se hvordan den skal laves, hvis du selv vil igang med lidt sløjd: http://www.youtube.com/watch?v=eTEnWmF4B98 læg mærke til melet i baggrunden i starten af videoen. 

Desuden købte jeg dette majsmel, som er specielt mexikansk majsmel til tortillas, det er super nemt at arbejde med, der skal kun tilsættes vand og så har man en rigtig fin og elastisk dej som er meget nem at arbejde med. Melet hedder Masa Harina, og kan herhjemme købes her: http://www.chilihouse.dk/shop/masa-harina-majsmel-495p.html 

2½ dl masa mel
3/4 dl vand
1 knsp salt 

Bland mel, salt og vand i en røremaskine eller foodprocessor. Vandet tilføjes gradvist til dejen er så blød som muligt uden at klistre. Hvis dejen er for tør når du har tilsat alt vandet, tilføjes lidt mere, men kun en skefuld af gangen.
Tag dejen ud på bordet og ælt den kort med hænderne.
Tag en klump dej og rul en pæn rund kugle, som lægges i presseren mellem to stykker plastik. Pas på at den resterende dej ikke tørrer ud ind i mellem, læg den evt i en plastikpose, den tørrer hurtigt ud.
Varm en pande op til lidt over middel varme, og bag tortillaerne ca 1 min på hver side.
Læg tortillaen på en tallerken og dæk den med et fugtigt viskestykke, så den holder sig bløde.
Start forfra med at rulle – presse – bage.
Så er det tortilla tid

9 kommentarer:

  1. Og de knækkede ikke når du rullede sammen om fyldet?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Tine
      Nej det gjorde de ikke :)
      Mvh Doris

      Slet
  2. Sætter min handymand i gang så;o) Julie saaaaavner nemlig tortillas (og er ikke tilfreds med de madpandekager jeg laver i stedet...) Kan din handymand ikke lige lave en beskrivelse af håndværket til de andre handy'er derude hahaha

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Tine.
      Jo for søren, jeg har glemt at lægge linket ind med opskriften på presseren, det vil jeg straks gøre :)
      Mvh Doris

      Slet
  3. Vil lige fortælle at tortillas er et super godt og nemt alternativ til lasagneplader.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gurlimor.
      Tusind tak for tippet, det er nok også billigere end de færdigkøbte lasagneplader. Men det er faktisk også meget nemmere end man tror at lave sine egne pastaplader, prøv evt. at se min opskrift på pasta http://glutenfriefristelser.blogspot.dk/2012/03/hjemmelavet-pasta-glutenfrit.html
      eller denne på en anderledes slags lasagneplader: http://glutenfriefristelser.blogspot.dk/2012/09/lasagne-med-lchf-plader-uden-mel.html
      Mvh Doris

      Slet
  4. ved du hvor man kan købe melet, kan ikke få det i den butik du nævner

    Mvh Gitte

    SvarSlet
  5. Hej Gitte
    Jeg har desværre ikke kunnet finde andre steder i dk hvor de har det, men undrer mig også lidt, for når jeg går ind på Chilihouse hjemmeside, kan jeg stadig finde melet der, og lægge det i indkøbskurven, så er du sikker på det ikke bare har være midlertidig udsolgt? Ellers fandt jeg denne debatside hvor der henvises til en butik i sverige hvor det kan købes, måske du kan bruge det, nu ved jeg jo ikke hvor du bor, men mange med cøliaki, fra sjælland handler jo en del i sverige ;) http://www.kandu.dk/spg26186.aspx
    Mvh Doris

    SvarSlet
  6. Kan man ikke rulle/presse dem på en anden måde?

    SvarSlet