torsdag den 28. november 2013

Vanilje roser med hindbær smørcreme





Anja har været i køkkenet og lavet lækkerier
                          
15-17 stk.
200 g smør eller FRI (mælkefri smør brug 180 g i stedet for 200 g)
175 g sukker
½ vaniljestang (kornene herfra)
1 knsp. Salt
1 æg str. L
200 g orange finax
50 g mandelmel
1 ½ tsk. xhantangum eller guargum

Fyld:
100 g blød smør eller FRI du kan også bruge kokossmør her
175 g flormelis
1 spsk. Hindbærpasta (kan bl.a. købes ved specialkøbmanden
1 spsk. rismælk eller mandelfløde


  • Brug en håndmixer til at piske smør, sukker, vanilje og salt sammen.
  • Pisk ægget i og tilsæt orange finax og mandelmel, pisk dejen godt.
  • Kom dejen i sprøjtepose med en stjernetyl.
  • Kom bagepapir på en bageplade og sprøjt dejen ud som roser.
  • Sprøjt ca. 1 cm lodret op, og derefter lav en cirkel omkring den lodrette dej, det vil nu ligne en rose.
  • Bages ved 200 ̊ i ca. 15-18 minutter.
  • Xanthangum gør at de får sådan en ”sejhed” indeni.




Fyld:
  •  Pisk alle ingredienserne sammen, pisk i mindst 5 minutter så det bliver en luftig icing.
  • Når kagerne er afkølede, sprøjt det ud på halvdelen af kagerne og læg den anden halvdel ovenpå, så I får en ”sandwich-rose”.
  • Opbevar kagerne i køleskabet i en tætsluttet boks.
De smager himmelsk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar