søndag den 16. december 2012

Chokolade fondant med hindbærkaviar


Her er mit forslag til en meget lækker nytårs dessert, som du nok vil kunne imponere en hel del med. Jeg lavede den for et par år siden, og det lyder måske lidt besværligt, men det lyder værre end det er, og alt kan laves i forvejen. Den originale opskrift på fondant finder du her, og hindbærkaviaren finder du her og her er en video som viser hvordan man gør med kaviaren. God fornøjelse.




Ca 6 stk.

100 g god mørk chokolade

100 g smør

100 g pasteuriserede æggeblommer

50 g pasteuriserede æggehvider

50 g sukker

40 g glutenfrit fint mel (Semper rød eller blå, Schär C, MixWell basismel)

  • Hak chokolade og smelt den med smør og sukker i en skål over vandbad. Må kun netop smelte, må ikke blive for varmt.
  • Melet sigtes i chokoladeblandingen som røres godt.
  • Tilsæt blommer og hvider og rør igen godt.
  • Smør 6 ramekiner grundigt.
  • Klip strimler af bagepapir som passer rundt i kanten af skålene og små cirkler som passer i bunden, og læg dem i formene.
  • Fyld dejen i de smurte og papirsdækkede forme, og opbevar dem i køleskabet eller fryseren til de skal bruges, de skal først bages umiddelbart inden de skal serveres, nybagte og lune med flydende hjerte.
  • Bages ved 200 grader i ca 9 min. Hold godt øje med dem, så de ikke får for meget. Fondantens midte skal være ubagt, så du får det flydende hjerte. Bage tiden forlænges med et par minutter hvis de tages fra fryseren.
  • Afkøles let og vendes herefter ud af formen og befries for bagepapir.

Hindbærkaviar

100 g frosne hindbær

50 g sukker

2 spsk vand

husblas

1 liter madolie uden smag (jeg brugte solsikkeolie)

1 stk injektionssprøjte uden nål (kan købes på apoteket)


  • Hæld de frosne hindbær i en lille skål og drys sukkeret ud over dem.
  • Stil dem i køleskabet og lad dem råmarinere til næste dag.
  • Næste dag lunes de råmarinerede hindbær op sammen med vandet, må ikke koge.
  • Sigt lagen fra og hæld den i et målebæger, så du ved hvor meget der er.
  • Der tilsættes 5 udblødte plader husblas pr dl hindbærsaft og som smeltes sammen.
  • Afkøl blandingen i køleskabet så den bliver til gele.
  • Fyld et højt smalt glas, kande eller lignende med olien, og stil den i fryseren i ca 4 timer.
  • Kaviaren skal dryppes ned gennem den iskolde olie.
  • Smelt hindbærgeleen forsigtigt på lav varme, den må kun lige være smeltet og ikke varm.
  • Hænt olien i fryseren og tilsæt 1 dl iskoldt vand, som vil lægge sig i bunden af beholderen. Kaviaren vil lægge sig i vandet efter turen igennem den iskolde olie.
  • Sug den smeltede gele op i sprøjten og dryp den langsomt ned i olien. Det er et meget smukt syn når de røde perler daler smukt ned gennem olien og lægger sig på bunden. Tro mig du vil være helt ekstatisk første gang det lykkes.
  • Når du har dryppet al geleen igennem olien, hældes de ganske forsigtigt i en sigte og skylles let med iskoldt vand, og vendes derefter forsigtigt over i en skål. Kan opbevares på køl i flere dage.

Sigt lidt kakao over fondanterne og server dem med en god vaniljeis, friske hindbær eller jordbær og selvfølgelig – hindbærkaviaren.

VELBEKOMME.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar