torsdag den 18. oktober 2012

Kanelsnegle kage, glutenfrie


Denne opskrift har jo været meget omtalt på i Facebook gruppen, så den måtte jeg jo selvfølgelig også lige prøve.

Det meste af mit liv har jeg været totalt vild med wienerbrøds kanelsnegle, faktisk har det været noget af det jeg har savnet allermest i de ca 20 år jeg har haft cøliaki, og af en eller anden grund kan almindelige gærdejs kanelsnegle bare ikke det samme, så da jeg så denne opskrift var den helt oplagt for mig. Jeg elsker i det hele tage alt med kanel på, så det er et krydderi jeg bruger rigtig meget. F.eks. får jeg det hver dag på min havregrød sammen med et friskt æble, og jeg bliver bare aldrig træt af det.

Kagen levede virkelig op til mine forventninger, den smagte bare helt fantastisk og bliver dejligt svampet. Den er en rigtig god erstatning for kanelsneglene, og så er den jo meget hurtigere at lave en sneglene, så det er jo ren win – win.




Opskriften har jeg igen luret på newyorkerbyheart.com.

200 g glutenfrit mel, f.eks. Blå Finax

60 g lyst rørsukker

2 tsk. bagepulver

en knsp salt

1 æg

1 3/4 dl mælk

2 tsk. vaniljesukker

50 g smeltet smør


Fyld:

115 g blødt smør

70 g brun farin

1½ spsk glutenfrit mel

2 tsk. kanel

60 g revet marcipan

2 spsk hvide chokoladeknapper (kan udelades)


Glasur:

4 spsk flormelis

1 spsk mælk

evt. lidt vanilje

  • Tænd ovnen på 200 grader over-/undervarme.
  • Sigt mel, sukker, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i en skål.
  • I en anden skål piskes æg og mælk sammen.
  • Hæld de våde ingredienser i de tørre og pisk det sammen, så der ingen klumper er.
  • Tilsæt det smeltede smør og rør, til det er netop rørt ind i dejen.
  • Kom bagepapir i en lille bradepande, min var 21x25 cm, så ca den størrelse er perfekt.
  • Fordel dejen i i formen.
  • Til fyldet hældes det hele i en skål og røres sammen.
  • Fordel klatter af fyldet jævnt ud over dejen og brug en strikkepind eller lignende til at køre det lidt rundt i dejen og fyldet så det fordeler sig lidt.

  • Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 25 - 30 minutter.

  • Rør ingredienserne til glasuren sammen og fordel det på den varme kage. Jeg brugte en teske til at lave tynde streger ud over kagen, jeg synes den bliver for sød hvis man kommer for meget glasur på, så fordel et ganske tyndt lag eller tynde streger. 
  • Lad den køle helt af inden den spises.













11 kommentarer:

  1. Mmmmm...bagte kagen (og grovbollerne) i går, og begge dele smager simpelten fantastisk! :) Tak for en dejlig og inspirerende side.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Julie
      Tusind tak - ja det er en helt vidunderlig kage - får helt lyst til at bage den lige med det samme ;D
      De bedste hilsner
      Doris

      Slet
    2. Hej Doris.
      Hvis man nu ikke må spise brun farin, har du så et forslag til hvad jeg så kan bruge?
      Bedste hilsner
      Tina

      Slet
    3. Hej Tina
      Så laver du bare remoncen med almindelig sukker, og så ville jeg nok bare prøve med en lille ½ tsk kanel mere :)
      Mvh Doris

      Slet
  2. Hej Doris.
    JEg ville bruge dennne kage som brunsviger på lørdag...men skal lave en stor bradepande....kan jeg bare doble portionen op tror du? og kan jeg lave den fredag - eller bliver den så kedelig lørdag?? (mit sidste forsøg med brunsviger var meget sørgeligt...derfor disse spørgsmål ;))
    Mvh Helle

    SvarSlet
  3. Hej Helle
    Det kommer jo lidt an på hvor stor en bradepande du vil bruge, som du kan se af målene på min bradepande i opskriften, er den ikke ret stor. Hvis det er den helt store bradepande som følger med din ovn, vil jeg nok mene mindst tredobbelt portion. Men jeg plejer altid at vurdere det lidt med et målebånd til hjælp når jeg skal finde ud af om det skal være dobbeltportion eller hvor meget. Så du må have lidt gang i matematikken og så vurdere ud fra størrelsen på din bradepande ;)Håber det lykkes denne gang, den her er ihvertfald super god. Prøv evt. også at se den opskrift jeg har på brunsviger http://glutenfriefristelser.blogspot.dk/2012/04/dervar-fornylig-en-masse-snak-om.html, denne er så bare bedst samme dag den er bagt.Du kan godt lave kanelsneglekagen dagen før, og så bare evt. lune den lidt i ovnen på dagen, med et stykke staniol over, men så skal du vente med glasuren til selve dagen hvor den skal bruges.
    De bedste hilsner Doris

    SvarSlet
  4. Hej Doris.
    Jeg er ny erklæret gluten- og laktose intolerans spiser. Jeg var rigtig glad for at bage inden, men har haft rigtig store problemer med at finde opskrifter osv. der har været nemme (og "billige) at lave. Men har allerede fundet stor glæde ved bare at kigge din blog igennem.
    Men jeg skal lige høre om man sagtens bare kan bytte alm. mælk ud med soyamælk eller vand i kagerne?

    - Anja

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anja
      Hvor der det dejligt at høre :) Jeg tror sagtens du kan bytte mælken ud med sojamælk, vand ville jeg nok måske tvivle lidt på om kagen fik den samme lækre konsistens, men hvad med at bruge laktosefri mælk, det er jo rigtig meget lig med almindelig mælk. Håber kagen lykkes for dig, den smager ihvertfald super godt :)
      God weekend
      Doris

      Slet
  5. Kan man lave kagen uden marcipan?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa.
      Det tror jeg sagtens du kan, det er jo kun i remoncen, og det laver man jo lige så ofte blot med smør og sukker :)
      Mvh Doris

      Slet
  6. Hej Doris. Kan denne superkage fryses?
    Vivian

    SvarSlet